Ce spun oficialii despre desfiinţarea echipei!

explo 1000x200

Pe binecunoscutul refren, elevii lui Aihan Omer şi-au luat la revedere de la publicul reşiţean. HC Caraş-Severin a susţinut marţi seară, cel mai probabil, ultimul meci pe prima scenă handbalistică a ţării.

UPDATE, ora 10.00

În încercarea de a lămuri cât mai mult lucrurile, l-am contactat şi pe Darian Ciobanu, care se simte un fel de ţap ispăşitor. Perceput de jucători, de stafful tehnic şi nu numai drept numărul 1 la clubul sportiv, acesta a făcut câteva precizări importante: „Eu nu sunt preşedinte, nu există această calitate în statutul şi în actul constitutiv al ONG-ului, că, practic, nu e un club sportiv. Eu sunt reprezentantul Consiliului Judeţean în AGA. AGA este consiliul superior de conducere al clubului, care se întruneşte conform statutului o dată pe an şi aprobă bugetul şi raportul Comisiei de Cenzori. Nu reprezint clubul nici juridic, nici faptic, nu stabilesc destine. Preşedintele Consiliului de Administraţie este Cristi Angyal. Eu nu am calitatea de preşedinte, nu am avut-o niciodată. Nu ştiu de ce toată chestiunea asta este concertată pe mine. Ce să fac eu?! Nu am de unde să aduc bani de acasă. Se caută un ţap ispăşitor, dar nu sunt eu ăsta”, a explicat Ciobanu. Precizările făcute de acesta sunt binevenite, deoarece mereu s-a făcut confuzie cu privire la modul în care funcţionează clubul şi la funcţiile pe care le ocupă cei din stafful administrativ. Poate tocmai de aceea Darian Ciobanu este omul de la care handbaliştii aşteptau explicaţii cu privire la restanţele financiare şi viitorul echipei.

UPDATE, ora 9.00

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, revine abia joi în Reşiţa, motiv pentru care i-am solicitat un punct de vedere legat de soarta echipei de handbal vicepreşedintelui Ionesie Ghiorghioni. „Ştiţi care e problema banilor, a fondurilor. Eu nu pot lua decizii în sensul acesta, domnul preşedinte stăpâneşte bine problema, le-a spus băieţilor de acolo ce să facă. Mai multe amănunte nu pot să vă dau. În principiu, se va merge mai departe cu echipa, dar cred că trebuie renegociate contractele mari şi se va juca doar cu jucători mai accesibili din punct de vedere financiar. Să vină cei care se ocupă, să vină şi Aihan, să discute cu domnul preşedinte. În niciun caz nu cred că se pune problema desfiinţării”, a declarat în această dimineaţă pentru expressdebanat.ro Ionesie Ghiorghioni.

Astăzi, ora 8.20

Echipa lui Aihan Omer, neplătită de patru luni, lăsată fără mâncare şi bani de deplasări, ameninţată cu evacuarea din locuinţele închiriate, a pierdut greu în faţa Odorheiului, o trupă cu pretenţii în Liga Naţională, scor 26-31. Scorul ar fi putut fi altul dacă arbitrii Stark şi Ştefan ar fi tratat Reşiţa cu mai mult respect, ţinând cont şi de faptul că a fost gazdă, dar asta contează mai puţin. Spectatorii prezenţi la meci i-au aplaudat la scenă deschisă pe Omer şi băieţii săi şi au scandat în dese rânduri: „Nu lăsaţi handbalul să moară!”. Doleanţele galeriei ar fi trebuit să-i sensibilizeze pe cei care se ocupă de destinele acestei echipe, însă Darian Ciobanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, a rămas insensibil, aşa cum, se pare, este de mai bine de un an. La oficială, nimeni altcineva cu greutate în afară de Dorinel Munteanu. Undeva în tribună, primarul Stepanescu.

Băieţi de caracter

Jucătorii nu au spus-o direct, dar e clar că nu vor reveni la echipă pentru ultimele meciuri dacă nu se vor achita o parte din restanţele financiare, ceea ce echivalează cu desfiinţarea HC Caraş-Severin. S-au vărsat lacrimi, s-au rememorat clipe magice, iar la vestiar băieţii au improvizat o masă şi au băut o bere ca de despărţire. În acelaşi timp, la conferinţa de presă, Aihan Omer a confirmat voalat că e foarte posibil să fi antrenat pentru ultima dată această echipă. „Băieţii au dat dovadă de caracter, au luptat meci de meci chiar până la sacrificiu. Riscau o accidentare, s-ar fi putut menaja, pentru că ei câştigă bani din handbal, dar sunt onorat că am un astfel de colectiv, care nu face pasul înapoi. Am o echipă de învingători. Mulţi sunt la sfârşit de contract şi nu ştiu dacă îşi vor mai prelungi contractele. Orice jucător mercenar sau stranier, nu vreau să jignesc, nu s-ar mai omorî dacă ştie că pleacă. Ei au dat însă totul pe teren până la ultima picătură de energie”, a declarat Aihan Omer.

Nu au cu cine discuta!

Prezent ieri la meci, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Darian Ciobanu, nu s-a deranjat să vină în vestiar, înainte sau după meci, pentru a discuta cu antrenorul şi jucătorii despre situaţia echipei. „Aşteptăm din partea conducerii, a oficialităţilor, să îmbunătăţim condiţiile, salarii, masă, echipament, medicamentaţie, de care avem neapărat nevoie să facem performanţă. Dacă lucrurile se vor reglementa, noi suntem pregătiţi să dăm totul pentru ca echipa să rămână în prima ligă. Domnul Ciobanu are o funcţie importantă în conducerea clubului, dar nu a mai fost pe la băieţi de vreun an. Omul cu care discut direct este Cristian Angyal şi nici el nu ne poate da lămuriri. E depăşit şi dânsul de situaţie. Aşteptăm, dar de data asta băieţii par hotărâţi. I-am văzut în vestiar foarte decişi să ia anumite decizii, dar momentan vom aştepta. Echipa îşi doreşte să joace în continuare pentru Reşiţa în Liga Naţională. Ar fi păcat să se spargă acest colectiv. Cu câteva transferuri, echipa ar fi una de primele şase locuri”, a mai explicat Omer cum stau lucrurile la HC Caraş-Severin.

Preşedintele nu-i cunoaşte pe jucători!

Între Ciobanu şi handbalişti a apărut o ruptură în momentul în care acesta ar fi dispus penalizarea jucătorilor cu 20 la sută din salarii pentru că ar fi ieşit din obiectiv. Se întâmpla asta sezonul trecut. Lipsit de experienţă, preşedintele CA nu a aşteptat şi meciurile din Cupa României, care i-au trimis pe Rohozneanu şi ai lui în Europa, dar salariile au rămas tăiate. Din acel moment, Ciobanu nu ar mai fi dat pe la echipă şi s-a ajuns la situaţii penibile, de a se întâlni cu jucători pe stradă pe care nici măcar nu i-a recunoscut. Ciobanu a mai fost protagonistul şi altor scene uluitoare pentru un şef de club. Surse din anturajul echipei au povestit cum într-o zi Ciobanu era nedumerit de ce nu e nimeni la Sala Polivalentă atât timp cât de la ora respectivă echipa avea meci. A rămas consternat când i s-a spus că meciul e în deplasare. Aşa stând lucrurile, e lesne de înţeles  ce relaţie a existat între echipă şi conducerea administrativă.

O infuzie rapidă de capital ar putea ţine echipa în viaţă, dar acum e nevoie de mai mult, nu numai de bani, pentru că în tricoul lui HC Caraş-Severin evoluează jucători cu personalitate, cu CV-uri stufoase, iar pe bancă stă cel mai reputat antrenor român al momentului.

 

„Aşteptăm să se ia hotărâri, eu de miercuri sunt pregătit să fac antrenament. Dacă am cu cine!”, Aihan Omer, antrenor HC Caraş-Severin

banner 970 x 250