Percheziţii la evazioniştii din pădurile judeţului

Afacerile cu lemn care se fac pe raza judeţului au ridicat de multă vreme semne de întrebare şi au generat scandaluri uriaşe din cauza sumelor ameţitoare aflate la mijloc.

UPDATE, ora 20:00

Cele zece persoane audiate astăzi de polițiști în urma perchezițiilor au ajuns în cursul după-amiezii în fața procurorului, acesta luând față de persoanele în cauză măsura obligării de a nu părăsi localitățile de domiciliu.

UPDATE, ora 14.35

Descinderile de astăzi au legătură cu o exploatare cu cântec făcută pe raza Ocolului Silvic Văliug. La audieri au fost conduşi, spun surse apropiate anchetei pentru expressdebanat.ro, şi Traian Roşu, şeful Ocolului Silvic Văliug, care în perioada respectivă se afla în concediu de odihnă.

UPDATE, ora 14.10

Paul Miloş a plecat la volanul autoturismului său, dar însoţit de mascaţi, la sediul Poliţiei pentru audieri. Soţia sa a plecat împreună cu avocatul care a asistat la percheziţii. Din apartamentul lor au fost ridicate un calculator şi mai mulţi saci de documente.

YouTube video

UPDATE ora 13:10

Nici la această oră polițiștii nu au părăsit locuința familiei Miloș. În parcarea din fața blocului se află două mașini de lux, ale soților Miloș, autoturisme care au fost percheziționate de oamenii legii. Ambele mașini au fost scotocite în căutare de documente.

UPDATE ora 12:16 Aproape 25 de mii de euro ridicați în urma perchezițiilor

Conform ultimelor informații, s-au ridicat bani ce depășesc suma de 24 de mii de euro. „Poliţiştii au ridicat, în vederea cercetărilor, acte contabile, unităţi de calculatoare, memory-stick-uri şi suma de aproximativ 24 000 euro. În urma activităţilor au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, zece persoane, iar prejudiciul total în dosar se ridică la peste 200 000 lei”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

YouTube video

Una dintre instituțiile percheziționate de dimineață a fost Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare. La primele ore ale dimineții, angajații ITRSV s-au trezit cu poliția pe cap. Oamenii legii au ridicat mai multe acte și s-au făcut nevăzuți. Șeful inspectoratului, Romel Buzescu, nu se află momentan la sediul instituției.

Potrivit unor surse, soția inginerului Paul Miloș, inspector în cadrul ITRSV, lucrează la Administrația Parcului Național Semenic-Cheile Nerei, instituție care s-ar fi aflat pe lista perchezițiilor de astăzi. În rândul agenților publici, se cunoștea faptul că funcționarul public Paul Miloș ar fi un afacerist desăvârșit.

ITRSV are rolul de a controla avizele ce însoțesc masa lemnoasă care vin cu o factură. De multe ori, factura întârzie să vină, iar scopul instituției este să supravegheze aplicarea legii în domeniul silvic.

ITRSV

UPDATE ora 11:00 Percheziții în sedii, apartamente și mașini

Inspectoratul de Poliție Județean reia ideea că în urma perchezițiilor nu sunt vizate reținerile de persoane, ci de bunuri ilegale sau sume de bani nejustificate. Descinderile au loc atât în oraș cât și la Bozovici, în apartamente, sedii de firme sau instituții și autoturisme.

Percheziţiile au loc pe raza municipiului Reşiţa şi localitatea Bozovici şi privesc probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală în domeniul prelucrării materialului lemnos. Poliţiştii urmăresc ridicarea, în vederea cercetărilor, de acte contabile, unităţi de calculatoare, sume importante de bani ce nu pot fi justificate, precum şi orice alte bunuri a căror deţinere este ilegală. Sunt percheziționate cinci domiciliare, două sedii ale unor instituții publice, două sedii de societăți comerciale și două autoturisme”, precizează Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS.

perchezitii masini

UPDATE ora 10:30

Unul dintre cei vizați de aceste percheziții ar putea fi agentul economic Tudor Canea. Se pare că descinderile de astăzi au legătură cu mai multe nereguli depistate în zona Văliug. Revenim cu amănunte!

UPDATE ora 9:54

Acțiunea de astăzi nu vizează numai oameni de afaceri, ci și angajați ai instituțiilor statului, însărcinate cu controlul și inspecția activităților de tăiere și prelucrare a lemnului. Chiar în momentul acesta se efectuează percheziții în apartamentul lui Paul Miloș, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare.

UPDATE 0ra 9:05

Perchezițiile continuă, deocamdată fără rețineri, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.„În momentul de față perchezițiile sunt încă în plină desfășurare. Momentan nu se fac rețineri”, explică Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

perchezitii

 

UPDATE ora 8:42

Oamenii legii au descins în această dimineaţă în 11 locaţii din zona municipiului Reşiţa, la adresele unor persoane implicate în afaceri cu material lemnos. Acestea sunt suspectate de evaziune fiscală, astfel că poliţiştii ridică în aceste momente acte doveditoare în acest sens. Din primele informaţii, nu vor fi persoane reţinute. Vom reveni cu amănunte!

perchezitii politie

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. alex says:

    unde sint comentatori ,cei ce dezbat fiecare articol ,,,undes otevisti lui DD

  2. elvira dumbrava says:

    Din pacate va pot instiinta ca numitul Canea Tudor din Parvova cu domiciliul in Resita defriseaza incontinuare padurile din Judetul: Mehedinti. Comuna: Prunisori.Sat: Cervenita si nimeni un face nimic???????