Pepinieră de fotbaliști pe un stadion de cinci stele! Primarul Pascu reînvie fotbalul în Bocșa!

stadion foresta bocsa (1)

Bocșa, un oraș cu tradiție în domeniul sportului, în special dacă vorbim despre fotbal, revine în atenție datorită planurilor administrației locale. Odată cu punerea la punct a fostului stadion Foresta se pun bazele unei adevărate pepiniere de fotbaliști.

Copiii din Bocșa sunt așteptați la mișcare. Primarul Mirel Pascu vrea ca, de anul acesta, investițiile administrației locale să se concentreze și pe sport. Așa că a propus consilierilor să direcționeze 25.000 de lei către fotbal, echipe de juniori I și juniori II. „În cadrul Asociației Județene de Fotbal funcționează acest campionat cu juniorii și noi am alocat suma aceasta prin Consiliul Local. Le asigurăm copiilor echipamente, transport, legitimări, tot ce presupune susținerea echipei de fotbal. E o reînviere a fotbalului în Bocșa pentru că nu a mai existat.”, explică primarul Mirel Pascu.

stadion foresta bocsa (2)

Sâmbătă, juniorii din Bocșa vor avea un prim meci acasă, cu tinerii sportivi din Dognecea. Este de altfel primul meci pe noul stadion de la Bocșa Izvor, fostul stadion Foresta, care „a fost pregătit conform normelor și omologat de către AJF. Stadionul este îngrădit, am luat gard nou, verde, am mărit stadionul, am făcut porți, am luat containere tip, am personalizat pentru vestiarele de gazde, oaspeți, cu dușuri, cu băi, cu absolut tot ce trebuie. Avem curent, am asigurat iluminat public în zona Izvor.”, spune primarul.

stadion foresta bocsa (3)

De altfel, proiectul este unul pe termen lung. Planul este ca Bocșa să devină o pepinieră a tinerilor fotbaliști, care, peste câțiva ani, să pună bazele echipei de seniori.

Mirel Pascu a avut o discuție inclusiv cu directorii școlilor, să organizeze și ei în fiecare toamnă campionate de fotbal, cu atât mai mult cu cât terenurile de sport au fost reabilitate, iar de acolo să poată fi selectați copii pentru echipa orașului. „Vom încerca să stimulăm acei copii cu tricouri, cu mingi, pentru a-i aduce la sport. Cred că e mai important să îi aducem la sport decât să îi vedem toată ziua cu telefonul în mână sau să fie statici. Dacă nici când sunt copii și tineri nu fac mișcare, atunci ce să mai așteptăm când vor fi mari?”

stadion foresta bocsa (5)

Micuții vor fi antrenați gratuit de Ion Petrișor, pensionar venit din Germania, cu care primarul Pascu are o colaborare foarte bună.

Părinții care doresc să își trimită copiii la mișcare trebuie să știe că nu îi costă nimic. Orașul le va cumpăra ghete, echipamente și le va asigura transportul atunci când sunt programate meciuri în deplasare.

„Vrem să investim din acest an în tot ce înseamnă sport.”, a concluzionat primarul Pascu.

stadion foresta bocsa (4)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/