Pentru un Lugoj verde! Începe campania Rotary Plantează, iar în oraș apar trandafirii

Jumătatea lunii noiembrie aduce în atenția lugojenilor și locuitorilor satelor învecinate un nou proiect ecologic. Este vorba despre campania „Rotary Plantează”, care va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie, începând cu ora 10.00, la pădurea de salcâmi a Lugojului.

„Cu doi ani în urmă, mai exact în 25 noiembrie 2017, din dorința de a avea un oraș frumos, ne-am adunat mai bine de 300 de oameni să facem ceva care să rămână copiilor noștri și care să ne ajute să creem o imagine mai frumoasă orașului nostru. Așa am reușit atunci să plantăm 3.600 de puieți de salcâm, pe groapa de gunoi care nu ne făcea deloc cinste, de la ieșirea din oraș spre V.V. Delamarina. A fost o zi minunată de noiembrie, am avut soare și voie bună și Dumnezeu ne-a răsplătit munca, ne-a dat și ploaie și pomișorii noștri s-au prins aproape toți. Pentru că nouă ne place continuitatea, în toamna anului 2018 ne-am adunat din nou și am plantat 200 de stejari roșii, care s-au prins în proporție de 80 %. În timp ce alții taie, noi continuăm să plantăm, așa că, în această toamnă, ne propunem să plantăm din nou. De dată această suntem mai îndrăzneți, avem în plan să plantăm din nou 1000 de stejari roșii”, transmite echipa organizatorilor acțiunii.

Voluntari de toate vârstele sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a aduce o pată de verdeața pe harta Lugojului, lăsând o moștenire vie generațiilor viitoare. Evenimentul este organizat de Rotary Club Lugoj.

Mai mulți trandafiri în Lugoj

Pe de altă parte, Primăria Lugoj a anunțat că în cadrul lucrărilor de toamnă angajații de la Serviciul sere și spații verzi vor planta sute de butași de trandafiri, arbori și arbuști. Lucrările vor viza în principal parcurile și zona centrală. „Se vor planta un număr de 515 trandafiri în zona centrală, parcuri și unele aliniamente stradale. De asemenea inventarul arboricol al municipiului va fi completat cu 220 de arbori și arbuști. În parcul George Enescu și zona centrală se vor amenaja 12.000 m.p. cu gazon”, a comunicat Primăria Lugoj. Lucrătorii de la sere vor desfășura în această perioadă și lucrări de toaletare, coborâre de coronamente sau extragere a arborilor periculoși semnalați de lugojeni în 2019, pe străzile din municipiu și în parcuri.