„Pentru PSD este mult mai important să strângem rândurile decât să ne eliminăm unul pe altul!”

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, contestă decizia Comitetului Executiv al PSD prin care doi consilieri județeni au rămas fără sprijin politic, iar vicepreședintele Flavius Nedelcea a fost retrogradat la statutul de consilier!

Hurduzeu spune că, din punctul său de vedere, nu se impune nicio schimbare în configurația Consiliului Județean, cu atât mai puțin la nivelul conducerii. CEx-ul județean al PSD a hotărât însă altceva. Potrivit șefului administrației publice județene, schimbările hotărâte prin decizie politică oricum nu pot produce efecte, nu pot fi puse în aplicare. Pentru că nu ar exista cadru legal odată cu intrarea în vigoare a noul Cod Administrativ.

„Cu domnul Nedelcea, așa cum și cu domnul Popovici, am făcut echipă foarte bună. Am înțeles că este o retragere a sprijinului politic. În noul Cod Administrativ nu se regăsește acest lucru, nici pentru cei doi consilieri județeni, cărora sigur că le apreciez activitatea și nu am ce le reproșa doamnei Lenuța Ciurel și domnului Gabriel Dinu, nici pentru domnul Flavius Nedelcea. Nu cred sau, din câte știu eu, nu se regăsește în noul Cod Administrativ acest lucru, retragerea sprijinului politic.”, a explicat Hurduzeu.

Mai mult decât atât, Hurduzeu nu vede nimic just în decizia CEx-ului PSD Caraș-Severin, mai ales într-un moment pe care îl consideră total nepotrivit. Se referă în primul rând la faptul că nu mai e mult și se intră în campanie electorală. „Din punctul meu de vedere, nu am nimic de reproșat celor trei, nici celor doi consilier, nici vicepreședintelui Consiliului Județean, am făcut echipă foarte bună și sper în continuare să fac echipă bună cu ei. E greu să spun ce s-a întâmplat ieri. Eu nu am participat, nu am cunoscut ordinea de zi, dacă aș fi știut de aceste lucruri, aș fi încercat să-mi modific programul. Dacă ar fi existat o ordine de zi cu aceste puncte, aș fi încercat să fiu prezent la ședință. Nu cred că este oportună nici excluderea din partid a celor doi primari, pentru că, din câte am discutat cu dânșii, ar fi avut măcar pretenția de a fi chemați la o astfel de ședință. Eu cred că ambii pot fi recuperați, că pot să rămână membri PSD.”, a afirmat social-democratul de la șefia Consiliului Județean.

Hurduzeu invită la dialog în partid și a dat ca exemplu modul în care a gestionat el relația tensionată cu președintele Liviu Dragnea după ce îi ceruse acestuia să facă un pas în spate. „După momentul alegerilor europarlamentare și arestarea președintelui Liviu Dragnea, am făcut un apel la unitate tocmai pentru că partidul trecea printr-o perioadă grea, având în vedere scorul obținut la europarlamentare și arestarea liderului. Am făcut acest apel trecând peste relația mea nu tocmai bună cu președintele Dragnea, pentru că, urmare a semnării de către mine a acelei scrisori (n.r. – moțiunea anti-Dragnea), relația mea cu conducerea de atunci a partidului nu a fost extraordinară. Pentru binele partidului și pentru viitoarele alegeri am făcut acest apel la unitate trecând peste tot ce am avut eu de suportat ca urmare a îndrăznelii de a semna acea scrisoare. În continuare fac apel la unitate. Cred că pentru PSD este mult mai important să strângem rândurile decât să ne eliminăm unul pe altul!”, a comentat Silviu Hurduzeu.