FABULOS. Iulius Town – cele 12 hectare la superlativ ale Timișoarei!

Primul ansamblu de tip mixt realizat în vestul țării, dar și cel mai important proiect de real estate inaugurat anul acesta în România, este pregătit să primească vizitatori. Iulius Town, cea mai importantă investiție din regiune, și-a deschis astăzi porțile. 

Branduri internaținale în premieră, cele mai noi concepte de magazine disponibile în Europa, dar și o varietate de cafenele și restaurante tematice, cu terase și priveliște în zona verde sunt doar câteva aspecte prezentate în cadrul inaugurării Iulius Town. Cu o investiție de 327 de milioane de euro, proiectul doboară mai multe recorduri printre care: cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului 120.000 de metri pătrați, 450 de magazine și cea mai mare ofertă de spații de birouri clasa A din regiune.

 „Orice proiect de asemenea anvergură pleacă de la o idee bună. O idee bună o poți lua singur sau împreună cu echipa. Este un proiect pe care am vrut să îl facem pentru timișoreni și va fi un proiect de referință pentru compania Iulius.”, a declarat Iulian Dascălu, președintele companiei Iulius. 

Unul dintre cele mai frumoase locuri este „Iulius Gardens” un spațiu verde care a presupus o investiție de 8,7 milioane de euro și care a fost realizat de specialiști din Italia, Germania și România. Parcul include 10.000 de arbuști și 1.400 de arbori de talie mare care au fost transportați din Italia cu peste 500 de autocamioane. Este un loc în care vizitatorii pot citi o carte pe iarbă, iar cei mici au la dispoziție un carusel venețian etajat. Grădina include și un lac, alei de promenadă și piațete destinate evenimentelor și târgurilor în aer liber.„Scopul acestui proiect este de a-i aduce pe timișoreni împreună și de a crea o conexiune între centrul istoric al orașului și zona de shopping din regiune. Este un proiect regional mixt, o investiție curentă este de 327 de milioane de euro la care se vor adăuga încă 115 milioane de euro pentru realizarea celei mai mari clădiri de birouri din România.”, a declarat Cristina Brătuianu, leasing manager, Iulius Town.

Iulius Town este și un pol regional de business și investiții în infrastructură. Proiectul cuprinde peste 100.000 de metri pătrați, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. De asemenea, străzile din apropiere au fost lărgite și modernizate, iar un tunel auto cu două benzi pe sens, care traversează orașul, va contribui la fluidizarea traficului în zonă. „Eu consider că cel mai mare avantaj pentru oraș este tocmai că s-au asigurat locuri de muncă excepționale de cel mai înalt nivel. Este extrem de important ca tinerii să se poată realiza la ei acasă, în țara lor și să își aducă aportul la dezvoltarea locului în care trăiesc. Sigur că sunt extrem de importante contribuțiile la bugetul local. În calitate de primar, evident că îmi doresc un buget local cât mai consistent pentru a putea susține cu el investițiile publice.”, a spus Nicolae Robu.

Tot la capitolul infrastructură trebuie menționat faptul că sunt puse la dispoziție 4.000 de locuri de parcare. Bicicliștii se pot bucura, de asemenea, de 800 de spații de parcare destinate lor. Cu ocazia inaugurării, vor urma trei zile de festival. Vineri, de la ora 18.00, în tunelul Undertown, timișorenii sunt invitați să danseze pe ritmurile artei stradale, alături de mai mulți artiști precum Argatu, Phunk B, Made from Scratch, K-lu și alții. Sâmbătă, de la ora 19.00, se va încerca doborârea unui record mondial cele mai multe lumini LED aprinse simultan. Seara va continua cu concerte în aer liber, susținute de Feli și Smiley, urmate de un show de artificii. Ziua de duminică este destinată copiilor.