„Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție”

Coaliția de guvernare trebuie să meargă mai departe, este de părere deputatul de Caraș-Severin, Dumitru Rujan. Parlamentarul susține că actualele modificări care vizează Ministerul Sănătății nu trebuie să perturbe în niciun fel misiunea pentru care partidele din coaliție au primit votul românilor.

Zi tensionată miercuri după ce premierul Florin Cîțu a decis să îl demită pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Această hotărâre a făcut valuri serioase în coaliția de guvernare, întrucât premierul a luat hotărârea fără să consulte partenerii de guvernare. Întrucât Dan Barna, cel pe care Florin Cîțu îl propusese interimar la Sănătate, a declinat propunerea, fotoliul a fost ocupat temporar de însuși Florin Cîțu.

Parlamentarul liberal Dumitru Rujan susține decizia prim-ministrului și are încredere că, în ciuda întâmplărilor de miercuri, lucrurile pot continua în mod firesc, făcând un apel la unitate. „Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare. Sunt convins că este nevoie de maturitate politică și de responsabilitate într-un act de guvernare. Toate partidele din coaliție avem o responsabilitate față de votul primit din partea românilor. Am încredere că interesul pentru binele cetățenilor va fi un criteriu important pentru deciziile care vor fi luate”, este mesajul deputatului PNL.