Cristian Moș: „Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”

Copreședintele USR PLUS Cristian Moș, membru în Biroul Național Reunit al Alianței, spune că Florin Cîţu nu mai are susținere pentru rămânerea în funcția de prim-ministru, după ce l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Moș cere organizarea de urgență a unei ședințe în coaliție în care să se discute retragerea sprijinului politic pentru premierul liberal.

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern. Modul în care a fost luată această decizie este împotriva spiritului în care am format această coaliție de guvernare. În urma votului dat de români, am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până astăzi deciziile au fost luate în echipă. (…) Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nici o evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni de zile reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună. Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o Coaliție de guvernare care își asumă până la capăt reformele decise împreună. Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu.”, a afirmat Cristian Moș.

O reacție după demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății a avut și primarul Timișoarei. Dominic Fritz a afirmat că decizia premierului a fost una prematură care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie.