Fritz: „Furia mediatică îndreptată împotriva lui Vlad Voiculescu a fost disproporționată și de multe ori ipocrită”

Primarul USR al Timișoarei își reafirmă sprijinul pentru omul politic Vlad Voiculescu și spune că demiterea sa din fruntea Ministerului Sănătății este o decizie prematură care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie. 

„Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate. Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice. Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporționată și de multe ori ipocrită. Ea arată că amenințarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputația unui om integru și de încredere.”, a transmis Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei trece în revistă și sprijinul pe care Vlad Voiculescu l-a acordat în pandemie orașului de pe Bega. Fritz spune că Voiculescu și echipa lui „au luptat, în spatele ușilor închise, pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare”.

„Nici în această privință nu i-a fost ușor, deși multe state au recurs deja la medicii primari vaccinatori. Îi sunt recunoscător că am început, împreună, un program pilot la Timișoara. Rezultatele, din nou, nu se văd peste noapte, ci atunci când vom trage linia. Timișoara are multe proiecte pentru sănătate cu Ministerul Sănătății, pentru controlul pandemiei și pentru infrastructura sanitară a orașului, și acestea trebuie să continue. Îi mulțumesc lui Vlad pentru tot ce a făcut pentru România și pentru Timișoara. Pentru integritatea lui, pentru empatia lui, pentru energia uriașă pe care a investit-o în ultimii ani. Sper că va rămâne un om politic implicat în transformarea României.”, a mai afirmat Fritz.

Premierul României a anunțat, miercuri dimineață, pe pagina de Facebook, faptul că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Florin Cîțu a decis și demiterea din funcția de secretar de stat a Andreei Moldovan.