Pentru că aspectul casei contează! TERMOCONSTRUCT – soluția perfectă pentru locuința ta

explo 1000x200

Epoca gri-ului în România a apus de mult, cel puțin în materie de design exterior al clădirilor și locuințelor românilor, care optează pentru grafică, stil și un design cât mai rafinat atunci când vine vorba de spațiile de locuit ale acestora.

Case cochete, cu mult bun gust și cu tendințe ce par desprinse din cataloagele nemțești, la care visam cu ani în urmă, au început să apară în peisajul românesc și chiar să facă concurență, celor de din străinătate și asta numai datorită echipelor de meseriași calificați care își pun amprenata pe lucrare, cu multă măiestrie.

Dar pentru ca o lucrare să fie un succes garantat acest lucru nu este posibil numai cu ajutorul profesioniștilor. Proiectul trebuie susținut și de cele mai bune produse care să aibă durabilitate și să atingă standardele perfecțiunii. Termoconstruct, cea mai dinamica firmă de pe piața de retail si distributie a materialelor de constructii din județele Timis ,Arad, Caraș Severin si Hundedoara, acoperă ambele necesități ale clientului: calitate și profesionalism.

Paleta de produse de la Termoconstruct acoperă toate nevoile: de la materialele de cosntrucții până la finisajul unei clădiri, și aici vorbim de tencuiala decorativă, ultima etapă din acest proces. Este materialul al cărui rol principal este acela de a-i asigura unei suprafețe aspectul estetic cât mai plăcut. Fie că vorbim de cea cu aspect de praf de piatră(bob de orez), cea cu aspect zgâriat sau canelat (scoarță de copac), tencuiala decorativă se deosebește din punct de vedere calitativ în funcție de compozița chimică pe care o are:

  • Tencuieli minerale: sunt tencuielile în a căror compoziție intră ciment alb, var, pietricele de marmură, materiale de umplutură
  • Tencuieli acrilice: sunt tencuieli în a căror componență intră rășini acrilice, pigmenți, materile de umplutură, pietricele de marmură
  • Tencuieli silicatice: tencuielile ce conțin rășini, silicați, materiale de umplutură, pietricele de marmură. Comparandu-le cu cele două anterioare există și aici o îmbunătățire calitativă datorată rașinii și silicaților, astfel tencuielile silicatice ies în evidență printr-o permeabilitate deosebită și deasemeni o rezistență deosebită la alge, licheni muschi.
  • Tencuieli siliconice: acestea din urmă au în compoziție rășini siliconice, pigmenți, materiale de umplutură, pietricele de marmură. Aceste tencuieli reprezintă vârful de gamă, ele fiind permeabile la vapori, hidrofobe, foarte rezistente la murdărie, ultraviolete și condiții atmosferice extreme.

Cum ne alegem culoarea?

Datorită gamei variate de nuanțe culoarea trebuie asortată cu tâmplăria, cu acoperișul și de asemenea trebuie evitată folosirea unei nuanțe foarte închise pe suprafețe mari. O culoare închisă, vara pe temperaturi ridicate, se încălzește excesiv, sunt sfaturile specialiștilor. Temperatura nu mai poate fi transmisă către perete în cazul în care este termoizolat și în situația unor schimbari bruște de temperatură, ploi torențiale cu gheață, tencuiala închisă trebuie să sufere o contracție mult mai mare decat una mai deschisă.

Cu un efectiv de peste 80 de angajați, firma, ce activează din anul 2007, are 9 magazine și depozite proprii situate în Reșița – în cartier Govândari, Timișoara – Sânandrei, Gătaia, Arad, Caransebeș – în cartierul Pipirig și Calea Orșovei, Anina, Bocșa, Oțelu Roșu, Răcășdia, precum și un mare număr de magazine partenere. Termoconstruct se situează pe unul dintre primele locuri în distribuția și comercializarea materialelor de finisaje și construcții.