Virusul West Nile a fost confirmat și în Caraș-Severin!

Ministerul Sănătății anunță că județul Caraș-Severin a apărut pe lista celor în care este confirmată infecția cu virusul West Nile, cel care cauzează o boală extrem de severă, medicii de la secția de boli infecțioase fiind deja în alertă!

O femeie de 70 de ani din Bozovici a fost depistată cu virusul West Nile după efectuarea analizelor de laborator, anunță Ministerul Sănătății în raportul săptămânal publicat cu privire la îmbolnăvirile cu acest virus.

Virusul provocă o formă severă de meningită/meningo-encefalită, în sezonul 2018 fiind înregistrate în total 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienți care prezentau co-morbidități.

Alte două femei, una de 30 de ani din Reșița și o octogenară din Caransebeș, prezintă simptomele specifice, medicii așteptând rezultatele de laborator pentru confirmarea sau infirmarea bolii.

În ultima săptămână, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, însă din păcate tot în această perioadă s-au înregistrat încă patru decese.

Pentru perioada următoare, se așteaptă ca tendința de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue, frigul fiind un dușman al țânțarului tigru (foto), care este tot mai răspândit în țara noastră. Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă  populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre, etc.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/