„Pentru binele comunităţilor, luptele politice ar trebui să înceteze!”

Din trendul UAT-urilor din Clisura Dunării, unde predominant au câștigat candidații social-democrați, comuna Pojejena nu face excepție. Cu toate acestea, edilul speră ca sprijinul financiar acordat comunităților să fie echidistant și dincolo de orice coloratură politică.

Cu o participare la urne peste media națională, clasamentul partidelor politice înscrise în cursa electorală pentru Parlamentul României, pe raza comunei Pojejena, arată după cum urmează:

– Senat: PSD (61,49%), PNL (17,73%), AUR (5,36%), PER (4,96), Pro România (2,73%), USR-PLUS (2,63%), PMP (2,02%);

– Camera Deputaților: PSD (46,10%), PNL (17,18%), Pro România (4,34%), AUR (4,14%), USR-PLUS (2,42%), PMP (1,28%), PER (0,91%).

Vizavi de prezența înregistrată la urne în data de 6 decembrie, primarul Mira Radovancovici a dat de înțeles că absenteismul pe raza comunității pe care o păstorește nu a fost atât de pregnant cum s-a întâmplat în cadrul altor localități din țară. În cazul unei situații normale, fără condiții meteo nefavorabile și fără localnici plecați la muncă în străinătate, participarea la vot ar fi fost cu cel mult zece procente mai mare:

„Condițiile meteo nefavorabile și-au spus cuvântul în ziua votului. Vântul puternic nu i-a convins pe toți să-și exercite dreptul cetățenesc. Apoi mai intră în discuție și cei plecați la muncă în străinătate. Dacă nu ar fost aceste impedimente, poate că ar mai fi ieșit la vot un procent de 10% din cetățeni. Vârstnicii au solicitat urna mobilă, iar procesul electoral s-ar desfășurat fără incidente”.

Referitor la cum vede șeful administrației publice locale din Clisură, reales din partea alianței PSD-Pro România, că vor decurge lucrurile în contextul în care se prefigurează o guvernare de Dreapta, acesta a ținut să atragă atenția:

„Pentru binele comunităților, luptele politice ar trebui să înceteze, odată cu acest ultim set de alegeri! De acum înainte, bătăliile politice trebuie să se transforme în lupte pentru binele cetățenilor. Sper și cred că sumele repartizate către UAT-uri nu vor avea drept criteriu culoarea politică a edilul. De ce? Pentru că cei care vor cârmui țara în următorii ani, mă refer la viitorii guvernanți, au primit votul încrederii de la cetățenii tuturor localităților. Fiecare comunitate are nevoie de sprijin pentru a supraviețui. Altfel, tot ce s-a promis în campanie, ar fi trecut la capitolul vorbe goale, promisiuni deșarte. În plus, niciun mandat nu e veșnic, iar posibilele derapaje nu vor fi trecute cu vederea de oamenii care așteaptă condiții mai bune de trai”.