Pensionarii s-au împrumutat intens pentru a se putea pregăti de sărbători

Numărul pensionarilor care solicită, în perioada sărbătorilor de iarnă, împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Caraş-Severin este în creştere faţă de restul anului, susţin reprezentanţii instituţiei. De la începutul lunii decembrie, peste 100 de pensionari au cerut împrumuturi, suma totală împrumutată depăşind 200.000 de lei.

„De la începutul lunii, până pe 14 decembrie, au beneficiat de împrumuturi un număr de 14 persoane, care totalizează 180.000 de lei. La 30 noiembrie 2016, valoarea împrumuturilor plătite a fost de şapte milioane de lei. În anul 2015, la aceeaşi dată, respectiv 30 noiembrie, au fost plătiţi şase milioane lei, deci anul acesta e cu un milion mai mult”, a declarat Aurelia Bonţe preşedinte CARP Caraş-Severin.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor este şi în prezent singurul sprijin al acestei categorii de persoane aflate în impas. Cei mai mulţi fac aceste împrumuturi pentru cheltuieli precum plata altor rate, întreţinere, medicamente, pentru a-şi ajuta copiii sau unii pentru amenajarea locuinţei. Cu o dobândă de doar 5%, oamenii reuşesc în acest fel să treacă peste încă o iarnă.

Până în momentul de faţă, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Caraş-Severin a adunat 14.000 de membri din Moldova Nouă, Oraviţa, Băile Herculane, Oţelu Roşu, Caransebeş şi Reşiţa.