Campanie umanitară de excepție a Radio România Reșița: un miliard și jumătate de lei vechi strânși pentru Clinica Nera

În numai şase zile de campanie, studioul regional al radioului public a încântat reşiţenii ajunşi în Centrul Civic al municipiului cu concerte, dar şi cu emisiuni live şi, în acelaşi timp, a reuşit să adune pentru Clinica de Oncologie Nera o sumă extrem de mare: 150.000 de lei, adică un miliard şi jumătate de lei vechi.

„În primul rând, suma strânsă demonstrează eficienţa celor de la Radio Reşiţa pentru că rareori s-a mai întâmplat să colectăm o asemenea sumă pentru Clinica Nera. Vă spun sincer că doar nişte prieteni personali au mai donat atât de mult. În al doilea rând vă pot spune că este un lucru minunat pentru oamenii de acolo din zonă, înseamnă că într-adevăr s-a schimbat ceva în România. Ce pot să spun, am mai încercat multe campanii şi nu am ajuns la suma asta niciodată. În orice caz acest lucru a demonstrat că până la urmă oamenii din Caraş-Severin au înţeles şi importanţa proiectului şi în mod sigur, voi, cei de la Radio Reşiţa, aţi ştiut să ajungeţi la inima lor. Trebuie să vă mai spun că aceşti bani îi folosim la construirea saloanelor, care sunt ultimul obiectiv în acest proiect. Şi astfel vom putea deschide Clinica în primăvară sau cel târziu în vară, oricum mult mai devreme decât ne-am imaginat iniţial. Mulţumim şi dumneavoastră şi donatorilor”, a precizat dr. Pavel Chirilă, întemeietorul Clinicii Nera, dar şi al fundaţiei Sfânta Irina.

Managerul Radio România Reşiţa recunoaşte că a fost o campanie pe cât de inedită, pe atât de interesantă şi că a rămas uimită de generozitatea oamenilor săraci care totuşi, din pensie sau dintr-un salariu destul de mic, veneau în Centrul Civic şi donau. Asta în timp ce politicienii din acest judeţ, care numai că nu au bani nu se pot plânge, nu s-au apropiat deloc de urna cu donaţii a Radio România Reşiţa.

Cei care doresc să se alăture acestui demers pot continua să contribuie cu donaţii, conturile deschise pentru această campanie fiind valabile până la finele lunii ianuarie 2017.