Pensii speciale pentru aleşii locali? Aviz favorabil din partea deputatului Luminiţa Jivan!

banner publicitar

Denumite, la fel ca şi în cazul parlamentarilor, indemnizaţii pentru limită de vârstă, pensiile speciale pentru aleşii locali ar putea deveni realitate, dacă votul dat azi în comisia din care face parte deputatul PSD de Caraş-Severin Luminiţa Jivan va fi reeditat în Senat.

„Astăzi, 17.04.2018, în Comisia pentru muncă și protecție socială am votat pentru avizarea favorabilă a Pl-x nr. 88/2018 – Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, în sensul instituirii unei indemnizații pentru limită de vârstă, pentru anumite categorii de aleși locali, care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare sau ale vârstei standard reduse“, a anunţat deputatul Luminiţa Jivan.

Precizând că Senatul este camera decizională, parlamentarul social-democrat de Caraş-Severin mai precizează că va aviza mereu prin vot favorabil orice inițiativă ce vine în sprijinul așteptărilor aleșilor locali: În calitate de membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților și parlamentar, mă preocupă și voi aviza prin vot favorabil orice inițiativă ce vine în sprijinul așteptărilor aleșilor locali, deoarece aceștia sunt reprezentanții oamenilor, cei care le-au acordat încrederea și i-au mandatat să le apere interesele“.

„Aleșii locali trebuie să beneficieze de aceleași drepturi la fel ca orice cetățean, contribuabil“, mai spune Luminiţa Jivan, contrazicându-se, pentru că nu „orice cetăţean, contribuabil“, beneficiază de indemnizaţii speciale odată ce îndeplineşte condiţiile de pensionare. 

Citeşte şi: 

Pensii speciale pentru primarul Nelu Popa şi fostul viceprimar Ioan Crina? Senatorul Ionuţ Chisăliţă nu spune nu! 

Nelu Popa nu vrea pensii speciale pentru primari! „Orice pensie specială este o mizerie!“