Nelu Popa nu vrea pensii speciale pentru primari! „Orice pensie specială este o mizerie!“

Acordarea de pensii speciale pentru primari şi viceprimari este văzută diferit de aleşii din Caraş-Severin. După ce senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă spunea că problema trebuie rezolvată „fără ipocrizii politice“, primarul PNL Nelu Popa se pronunţă categoric împotriva tuturor pensiilor speciale!

Dacă proiectul de modificare a Statutului aleșilor locali, depus în 12 martie de 21 de parlamentari, va fi adoptat de Legislativ, ar urma să beneficieze de pensii speciale toţi primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, foşti sau actuali, odată ajunşi la vârsta de pensionare.

„Pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă vreau pensie specială! Şi vă spun public: nu vreau aşa ceva! Spun public că această tentativă de legiferare a unor pensii speciale pentru primari şi pentru oamenii din administraţia publică locală este o mizerie şi eu nu o susţin, nu accept şi nu vreau să beneficiez de aşa ceva! Mai mult decât atât, cred că orice pensie specială este o mizerie şi o aberaţie! Oamenii trebuie să primească pensii în funcţie de contributivitatea lor de-a lungul vieţii. Părerea mea este că ar trebui să se anuleze toate pensiile speciale din România!“, a declarat primarul Nelu Popa pentru Express de Banat.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Referindu-se la acelaşi subiect, amintim că senatorul Ionuţ Chisăliţă preciza că nu cunoaşte proiectul de lege pentru a putea exprima un punct de vedere pertinent. Dar „la un moment dat va trebui să abordăm, cu calm și fără ipocrizii politice, și acest aspect: aleșii locali primesc indemnizație, ceea ce le afectează cuantumul pensiei! Gândiţi-vă la un primar care are, să spunem, patru mandate. Pensia pe care o va primi este foarte mică! Or, această situaţie trebuie reglementată!”, spunea pentru Express de Banat parlamentarul de Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Pensii speciale pentru primarul Nelu Popa şi fostul viceprimar Ioan Crina? Senatorul Ionuţ Chisăliţă nu spune nu!

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/