„Penalul” doctor Telbis, judecat pentru spălarea banilor din sutele de şpăgi primite!

Condamnat la închisoare după ce a doborât recordul şpăgilor primite de cineva în judeţul Caraş-Severin, fostul şef al comisiei care scotea pensionari pe caz de boală pe bandă rulantă, bineînţeles, pe şpagă, a comis şi alte infracţiuni pentru care riscă alţi ani de puşcărie!

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Telbis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor. „În perioada 2011 – 2014, inculpatul a achiziționat cu sumele de bani obţinute din săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2011 – 2014, bunuri mobile şi imobile, pe numele fiicei sale, cu scopul  de a ascunde provenienţa ilicită a acestor venituri, în condiţiile în care aceasta nu realiza niciun venit din activităţi independente, activităţi agricole, cedarea folosinţei bunurilor şi nici venituri de natură salarială, fiind studentă la data comiterii faptelor. Astfel, inculpatul a achiziţionat pe numele fiicei sale un număr de 6 mobile şi imobile, respectiv 2 maşini, 2 apartamente şi 2 garaje. Prin această modalitate se omitea menţionarea în declaraţia de avere a soţiei inculpatului (judecător la Tribunalul Caraş-Severin) a acestor bunuri mobile şi imobile, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani provenite din săvârşirea unor fapte de corupţie”, informează Ministerul Public.

Prin rechizitoriul din data de 7 mai 2014, Sebastian Telbis a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii a 291 infracţiuni de luare de mită, constând în aceea că, în perioada 3 februarie – 13 martie 2014, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, a primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la pacienţi, care s-au prezentat la cabinet pentru expertizarea capacității de muncă în vederea obţinerii sau după caz prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate, pentru a le elibera decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare, activităţi specifice atribuţiilor sale de serviciu.

Comments

  1. Florin says:

    poate peste 29.000 de spagi luate de la amaratii bolnavi care dateau spaga indiferent ca erau f. bolnavi sau mai putin bolnavi.

  2. Florin says:

    vreti sa-l scoateti mai subtire dar realitatea este ca a spaguit absolut tot ce misca in fata lui.confiscate absolut toate proprietatile si sa vina el cu probe ce salar a avut , cat a mancat si cheltuit si daca a mai ramas ceva sa cumpere averea comparata cu a lui Aristotel Onassis , defunctul armatorul grec.

  3. P.F. says:

    NU IESEAI CU BANUL NU PRIMEAI CONTINUARE. 291 DE INFRACTIUNI INTRO SINGURA LUNA STIMATI ANCHETATORI. 5 ZILE SAPTAMANAL ORI 25 DE BOLNAVI ZILNIC =125 DE MITUITORI ORI 4,5 SAPTAMANI, CATE SUNT INTRO LUNA =562 DE SPAGI LUATE LUNAR. DE RETINUT CA DIN CE LUA MAI TRIMITEA SI LA CEI CARE-L SUSTINEAU,CELOR CE TINEAU DE 6. ASTA E SOCOTEALA ADEVARATA SI 291 DE SPAGI ASA CUM SE SCRIE .