„Penalii” n-au ce căuta la Ziua Națională a României! Primarul Popa, după modelul președintelui Iohannis!

Edilul-șef al Reșiței a urmat exemplul președintelui Klaus Iohannis, care nu a invitat niciun reprezentant al instituțiilor statului care să aibă probleme cu legea la manifestările prilejuite de ziua de 1 Decembrie!

Nelu Popa pregătește centrul civic al municipiului pentru sărbătorile de final de an, dar și programul sau listele cu invitați, care oferă destule surprize. Invitațiile de 1 Decembrie le-am transmis deja celor cărora li se transmit de obicei. Pe cetățenii Reșiței îi așteptăm în piață pentru celebrarea Zilei Naționale începând cu ora 11. Așa cum nici la nivel central nu s-au făcut, nu o să fac nici eu invitații celor care au probleme penale!”, a dezvăluit primarul Reșiței. Glumind, acesta a mai spus că, dacă președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, îi va face o surpriză frumoasă și va aloca mai mulți bani pentru acoperirea arieratelor municipalității, atunci poate va pregăti și o fasole la ceaun pentru Ziua Națională.

Popa a explicat și apariția noilor căsuțe de lemn din centrul Reșiței, criticate deja de destulă lume pe rețelele de socializare. Am adus căsuțe noi în centru, la un preț foarte bun. S-a plătit 2.500 de lei pentru o căsuță. Nu am înlocuit niște căsuțe vechi cu unele noi, dar care sunt tot la fel. Sunt de trei ori mai mari ca și suprafață și au o fațadă care se deschide spre public. Căsuțele dinainte erau ca un fel de toalete, aveau o ușă și înăuntru nu se întâmpla nimic. Nu exista un pult, nu exista nimic. Acestea vor fi amenajate cu cetină de brad, vor fi iluminate frumos. Aseară chiar m-am gândit să aduc o căsuță veche să o pun lângă celelalte ca să se vadă diferența și chiar cred că am să aduc una!”, a afirmat edilul-șef. Căsuțele vor fi puse la dispoziția comercianților care vin la Târgul de Crăciun.

Nelu Popa a gândit puțin altfel față de anii trecuți și programul artistic pentru sărbătorile de iarnă, preferând să-i pună în valoare pe elevii reșițeni. „M-am gândit foarte bine și, în loc să aducem formații care costă foarte mulți bani, pentru săptămâna premergătoare Crăciunului, am organizat împreună cu toate școlile și liceele din Reșița un program astfel încât în fiecare zi să performeze copiii noștri din oraș”, a mai spus primarul.