HC Adrian Petrea pierde un handbalist de top! Lista rămâne deschisă!

După anunțul retragerii finanțatorului Cristian Pătru și a antrenorului principal Adrian Petrea, la prim-divizionara HC Adrian Petrea Reșița situația se complică, cu doar câteva zile înaintea începerii returului Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Mai mulți jucători și-au anunțat intenția de a părăsi echipa, având oferte din alte părți. Noul președinte, Mihai Rohozneanu, caută soluții pentru a duce Reșița mai departe în competiție.

Opt jucători și-au dat acceptul să rămână: Andy Sămînță, Lucian Ignat, Raul Heimbach, Marius Bahan, Sebastian Pârvan, Alexander Starchenko, Darius Dragon și Mihail Huta, precizează Mihai Rohozneanu.
„Pe lângă ei, mai sunt Shota Tevzadze, care a spus că își dorește să continue, și Florin Dospinescu, care a fost plecat în aceste zile și a spus și el că își dorește să rămână în continuare, dar încă nu am finalizat discuțiile cu cei doi. Mai sunt jucători cu oferte, dar au considerat la momentul acesta că își doresc să continue ceea ce am început aici. În proporție foarte mare, Ilie Vaidasigan va pleca, la fel și Andrei Drăghici, Emilian Turcu și Tibi Popovici. Încă nu este clarificată nici situația sârbilor, în ideea în care Dușan Trifkovic își dorește să plece, iar Marko Davidovic încă nu are drept de joc”, a spus Mihai Rohozneanu.

Cele mai noi informații, confirmate deja, îl dau pe interul Ilie Vaidasigan ca fiind jucătorul celeilalte echipe din Banat, SCM Politehnica Timișoara, împrumutat de la Reșița până în luna mai 2017. Ilie Vaidasigan a mai jucat în urmă cu câteva sezoane în tricoul alb-violet, însă marile performanțe le-a cunoscut la Reșița, fiind triplu câștigător al Cupei Challenge (2007, 2008 și 2009) și câștigător al Cupei României, toate trofeele în perioada UCM Reșița. În sezonul trecut, arădeanul a fost golgheterul sezonului regulat din Liga Națională, cu 165 de goluri.

Noul președinte al HC Adrian Petrea a vorbit despre variantele pe care le are în acest moment. Mihai Rohozneanu luase în calcul și varianta reactivării unor foști jucători reșițeni pentru completarea lotului.
„M-am gândit la soluții. Am luat în calcul mai multe variante, cu foști jucători din Reșița, m-am gândit la reactivarea lui Cristian Ionescu, m-am gândit la varianta de a împrumuta jucători din țară sau la varianta de a vorbi la Federație pentru a împrumuta jucători de la Centrul de Excelență, așa cum s-a întâmplat acum câțiva ani cu Demis Grigoraș, sau cum a fost la CSM București, când au rămas fără finanțare și au apelat la jucătorii născuți în anul 1994, generația lui Nicu Negru. Noi nu putem face transferuri în acest moment. Mergem pe cei care au hotărât să rămână. Voi face tot ce ține de mine să fie situația în regulă. Eu nu sunt salvatorul echipei că nu am banii în cont să vin cu banii. Eu pot salva echipa împreună cu toți jucătorii care rămân dar și cu oamenii care au fost alături de noi. Pot să mă înham la o muncă alături de niște oameni. O echipă de Ligă Națională e greu să fie susținută doar de un om de afaceri. Am încredere în ceea ce facem. Putem să mergem mai departe, suntem într-un moment dificil din toate punctele de vedere, dar îmi doresc ca așteptările publicului să fie corecte, iar oamenii să vină să ne susțină din toată inima. Am încredere în colegii mei dar nu pot să promit nimic. Vom fi un nucleu și vom face tot ce ține de noi în teren. Am avut șanse să mergem în altă parte, dar am rămas aici mai mult cu inima și cu sufletul”, a mai precizat Mihai Rohozneanu.

 

Rămâi pe www.expressdebanat.ro pentru a afla alte detalii despre soarta echipei reșițene!