Pelici face schimbări în formula de start a Ripensiei pentru meciul cu CS Balotești: „Cred că echipa care se va adapta mai bine și mai repede și va greși mai puțin va fi cea câștigătoare”

Ripensia joacă sâmbătă în deplasare la una dintre echipele aflate pe pozițiile retrogradabile, CS Balotești. Roș-galbenii se așteaptă la un meci greu, deoarece ilfovenii sunt destul de disperați după puncte. Alexandru Pelici e pregătit să facă schimbări în echipă după jocul cu Snagovul.

Tehnicianul ripensist e convins că Baloteștiul va fi foarte concentrată la acest meci. „Ne asteaptă un meci împotriva unei echipe aflate într-o mare foame de puncte, probabil că Baloteștiul va vedea partida cu noi ca una dintre ultimele șanse de a rămâne agățată în plutonul echipelor care încearcă să se salveze de la retrogradare. Probabil că orice rezultat în afara victoriei pentru ei nu este bun. Ne așteaptă un meci dificil, pe un teren prost, pe un stadion cu un teren mic. Cred că echipa care se va adapta mai bine și mai repede și va greși mai puțin va fi cea câștigătoare. E un teren pe care nu se poate vorbi foarte mult de o construcție elaborată sau de anumite trasee de joc, pentru că terenul nu prea permite. E un teren foarte prost”, a precizat Alex Pelici.

Străuț nu va juca, din cauza unei suspendări, iar Călin Toma este incert. Pelici va face schimbări în formula de start, din cauza ineficienței ofensive. „Ne gândim să facem schimbări în primul 11. Suferim și în atac, nu fructificăm ocaziile pe care ni le creăm. Căutăm și soluții și încercăm să le găsim. Baloteștiul vine după o înfrângere la Brăila, dar nu cred că e elocventă acea înfrângere, pentru că le-au lipsit destui jucători. Cred că au avut destul de mulți suspendați. E diferență mare între echipa care a jucat cu Farul și echipa care a jucat la Brăila. În jocul cu Farul au avut situațiile lor și puteau să schimbe de multe ori soarta acelui joc la 0-0”, a explicat antrenorul.

Altfel, Pelici crede că e foarte importantă atitudinea cu care fotbaliștii vor intra în teren. „Dacă e să analizăm primele 20-25 de minute cu Snagovul, am fost praf, nu prea avem ce să analizăm. Dacă e să vedem ce am făcut în restul jocului, plus jocul de la Clinceni, cred că putem avea încredere că putem scoate un rezultat bun împotriva oricărei echipe. Contează mult atitudinea cu care intrăm în teren, concentrarea și evitarea greșelilor personale. Ține de fiecare jucător cât e de puternic mental, cât de repede ne putem reveni. Chiar dacă primim un gol, asta nu înseamnă că trebuie să-l primim și pe al doilea, și pe al treilea, să continuăm cu greșelile de curtea școlii până la urmă”, a mai spus Pelici.

Partida de la Balotești nu va fi televizată și începe sâmbătă, la ora 11.