Pedofilii s-au servit ani la rând din centrul de plasament „Speranța”!

Liberalii din Consiliul Județean Caraș-Severin i-au cerut demisia de onoare vicepreședintelui Ionuț Popovici, ca urmare a celui mai recent caz de pedofilie descoperit de procurorii DIICOT! Faptele s-au petrecut însă înainte ca asistența socială să devină responsabilitatea PMP-istului.

Costel Radu, Daniel Ungur și, mai noi, Florea Marius Bozdorog au ajuns în atenția organelor de cercetare penală pentru că își satisfăceau poftele sexuale bolnave cu copii din centrul de plasament „Speranța” din Reșița. Primii doi au stat ani buni după gratii, Bozdorog numai ce a fost arestat preventiv pentru mai multe infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, act sexual cu minor și pornografie infantilă. Bozdorog a fost prins în flagrant cu un băiețel de 13 ani, ce-i drept, acesta nefiind instituționalizat, ci preluat de pedofil chiar de la părinți. În mod cert însă, foști și actuali beneficiari ai sistemului de protecție socială din centrul             „Speranța” au fost exploatați sexual de acest individ, în special în Italia, unde se prostituau sub protecția acestuia. Cazul i-a scandalizat pe consilierii județeni liberali, care, prin vocea lui Mircea Teodorescu, i-au solicitat vicepreședintelui Ionuț Popovici să demisioneze. Vicele CJ a explicat însă că nici nu se gândește.

La „Speranța” se va face o anchetă de către Consiliul Județean Caraș-Severin și cine a greșit va pleca acasă, a promis Popovici la o zi după ce pedofilul a fost arestat preventiv.

Popovici spune că a avut sesizări încă din toamna lui 2016, astfel că s-au efectuat mai multe controale. Din păcate unele sesizări au fost confirmate prin existența unor fapte cu caracter penal: „Noi de îndată am sesizat organele abilitate. Tocmai de aceea a trebuit să fim reținuți în declarații cu privire la Centrul Speranța și nu am putut da mai multe detalii”. Acțiunile organelor abilitate la centrul ”Speranța” sunt consecința sesizărilor făcute de reprezentanții Consiliului Județean, a mai spus Popovici.

Elena Amzoi, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, a oferit chiar informații suplimentare. „Nu este un caz nou. Cazul Bozdorog este un caz mai vechi, un caz pe care și noi, Consiliul Județean, apoi Direcția, după ce am ajuns eu director, l-am sesizat Poliției și Crimei Organizate. Știm ce s-a întâmplat încă de la începutul anului 2017, eu de când sunt directoru nu am ascuns acest lucru, am încercat să-l aduc la cunoștință șefilor, dar eu zic că s-au mai rezolvat din problemele care au fost la acel moment. Copilul cu care a fost prins nu este din centrul Speranța, este un copil din alt județ. Acum copilul este la noi, deci nu are nicio legătură cu copii din centrele noastre. Nu vă pot da un număr, au fost câțiva copii, copii care în acest moment în mare parte au plecat din sistem, iar noi încercăm și facem tot posibilul să nu mai avem astfel de probleme”.