Vânătorii și pescarii ademeniți la Moldova Nouă!

Faleza Dunării a fost gazda celei de-a doua ediții a Festivalului Vânătorilor și Pescarilor din Caraș-Severin, evenimentul înregistrând, și aici, un real succes, lucru care denotă continuitatea episodului de anul trecut, când amfitrioana primei ediții a fost comuna Fârliug.

Locația din acest an a fost aleasă cum nu se putea mai bine. Astfel, multietnicitatea și multiculturalitatea orașului Moldova Nouă s-a potrivit mănușă pentru celebrarea a 25 de ani de prietenie între A.J.V.P.S. Caraș-Severin și Asociația de vânătoare ,,Sumadija” (Kragujevac- Serbia.

Ofertant, în calitate de gazdă a evenimentelor gastronomice, orașului Moldova Nouă i-a venit rândul, după „Ceaunul de Aur”  (în care apriga competiție s-a dat pentru ciorba de pește),  „Gulașiada” (Măcești), să-ncingă ceaunele pentru fel și fel de specialități vânătorești.

Cu această ocazie, locuitorii din Moldova Nouă au început weekendul cu dreptul, putându-și potoli atât curiozitatea, admirând costumația, precum și impozantele trofee ale vânătorilor, cât și papilele gustative – cu fel și fel de preparate cu care nu se-ntâlnesc zi de zi. Subiecții gastronomiei vânătorești (vânătorii și pescarii) însă, au profitat de moment – schimbând păreri cu vecinii sârbi atât despre tacticile vânătorești,cât și despre îmbunătățirea rețetelor culinare pe această temă, ca mai apoi,  să se lase pradă atmosferei antrenate de interpreți de muzică populară românească  și sârbească, până seara târziu.