Pedepse pentru sute de zile de întârziere în cazul lucrărilor din Răcăşdia

Primarul comunei Răcășdia, sătul să tolereze lipsa de seriozitate a constructorilor în cadrul proiectului de apă și canal, renunță la ideea prelungirii termenului de finalizare a lucrărilor și trece la aplicarea sancțiunilor.

Edilul Mirco Ilie Lechici a povestit că cea mai mare dezamăgire a sa, în cadrul celui de-al doilea mandat la șefia administrației publice locale Răcășdia, se referă la modul în care au fost tărăgănate lucrările proiectului „Extinderea rețelei de apă și canalizare” din comună, motiv pentru care un alt proiect aflat în derulare, asfaltarea celor 5,4 km de drum – străzi interioare, riscă să nu se-ncadreze în termen: „Au subcontractat de patru ori firma câștigătoare și tot așa s-au perindat: au venit, au plecat, am ajuns să le spunem că reziliem contractul, că nu se mai poate așa”.

În valoare de 2,1 milioane de lei + TVA, prin PNDL, proiectul care vizează extinderea rețelei de apă și canalizare este finalizat, teoretic, după spusele edilului-șef, însă acesta nu poate fi recepționat, întrucât „sunt locuri unde mai curge, lumea a mai trecut pe acolo, trebuie făcute probele etc.”. Mai mult decât atât, primarul nu înțelege de ce totul se desfășoară cu viteza melcului pentru că, dacă și-ar pune mintea, această problemă ar finaliza-o în maximum două săptămâni: „O echipă bună de patru oameni, cu un buldoescavator mic, ar fi de ajuns. Eu dacă mi-aș pune mintea, nu aș avea ce face în două săptămâni. Aș nivela, aș curăța, dar nu m-am angajat eu să execut lucrările.”, a explicat liberalul pentru expressdebanat.ro.

Cum lucrările acestui proiect trebuiau finalizate undeva la sfârșitul lunii noiembrie 2018, Mirco Lechici anunță că nu va face nicio prelungire a termenului, ci va trece la aplicarea sancțiunilor: „Nu voi face nicio prelungire, voi aplica contractul, adică 0,1%/zi din valoarea proiectului pentru cele 400 de zile de întârziere”.