Judecătorii, la moment de bilanț

Bilanţul instanţei cărăşene pe anul trecut a scos în evidenţă nu numai volumul de activitate foarte ridicat, ci şi operativitatea magistraţilor, dar mai ales faptul că un număr foarte mic de soluţii pronunţate de judecătorii Tribunalului Caraş-Severin au fost casate sau desfiinţate de instanţele superioare.

Aflat în raza de competenţă a Curţii de Apel Timişoara, Tribunalul Caraş-Severin a avut arondate, la rândul său, până la data de 1 noiembrie 2011, judecătoriile din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă şi Bozovici, aceasta din urmă fiind desfiinţată la finele anului trecut. Judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, a prezentat, cu ocazia bilanţului pe anul 2011, cifrele elocvente despre activitatea celor trei secţii ale tribunalului: Secţia I Civilă, Secţia II Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, şi Secţia Penală. „Cei 21 de judecători care au activat în 2011 la această instanţă au soluţionat un număr de 11.808 dosare. Stocul respectiv este dat de un număr de 3.212 dosare existente din anii anteriori, 8.596 dosare înregistrate în 2011 şi 926 dosare suspendate. Volumul de activitate a crescut substanţial faţă de anul anterior, cu 2.203 dosare, ceea ce înseamnă un procent de 18,66 la sută”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc.

Indice ridicat de operativitate
Încărcătura medie a fost destul de mare, 590 dosare/judecător, dar chiar şi aşa indicele general de operativitate al Tribunalului Caraş-Severin este de 67,46 la sută, unul foarte bun, în condiţiile în care ceva mai mult de 2.000 de dosare, înregistrate în luna decembrie, au primul termen de judecată abia anul acesta. „Procentele de operativitate au fost de 94,25 la sută pe secția penală, și undeva între 65-70 la sută pe cele două secţii civile ale tribunalului”, a mai spus preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.
Activitatea Tribunalului Caraş-Severin a fost apreciată şi de vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, care a remarcat faptul că „se menţin aceleaşi tendinţe pozitive”.

„Indicii de casare reflectă o activitate corespunzătoare a judecătorilor din judeţul Caraş-Severin, un număr foarte mic de hotărâri fiind casate sau desfiinţate în căile de atac. Procentul pe toate secţiile tribunalului se cifreză între 1 şi 2 la sută”, Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/