Pedepse mai aspre pentru violența în școli. Semnalul de alarmă tras de deputatul liberal Marilen Pirtea

mgpcut16nov22
untitled design set 970x90 px

Parlamentarul PNL de Timiș Marilen Pirtea este de părere că o creștere drastică a pedepselor pentru faptele violente petrecute în școli va duce la diminuarea fenomenului. Dincolo de asta, mai spune liberalul, e necesar să fie identificate soluții eficiente de prevenție. 

Deputatul PNL de Timiș se declară îngrijorat cu privire la creșterea incidentelor cu violență petrecute în școli, dar și comunități, în general.

„Creșterea drastică a pedepselor pentru infracțiunile împotriva persoanelor sau bunurilor poate fi una dintre soluții, mai ales dacă ne referim la recentele situații apărute în școli. De asemenea, măsurile de prevenție și asigurare a securității publice se impun ca necesare, în școli, instituții publice, în spații publice deschise ori închise.”, a declarat Marilen Pirtea, prim-vicepreședintele PNL Timiș.

Potrivit parlamentarului liberal, în Italia, în acest an, înăsprirea pedepselor și a amenzilor pentru furturi și violențe a dus la scăderea cu 20% a numărului acestui tip de infracțiuni. Astfel de decizii s-ar putea lua și în România, prin modificări aduse Codului penal și Codului de procedură penală.

„Relevanța acestui exemplu poate să constituie un argument important pentru un vot în Parlamentului României, în situația în care va fi avansată o propunere similară. În acest mod se va preîntâmpina o viitoare explozie a infracționalității. Pot fi prevăzute, foarte direct, creșteri ale pedepselor și amenzilor aplicate prin completări în Codul penal, cât și în Codul de procedură penală, în cazul infracțiunilor grave. Scopul implementării acestor măsuri este întărirea protecției persoanelor, dar și protecția suplimentară a integrității patrimoniilor din spații de companii și instituții. Prevederile vor însemna majorări ale pedepselor și amenzilor în cazul infracțiunilor desfășurate prin violență, dar și cu amenințarea folosirii armelor și a altor mijloace de constrângere fizică.”, a explicat Marilen Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Violența în școli, un fenomen care ia amploare. Date din Timiș

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/