Pe urmele trecutului! Bocșa va atrage turiști ca în perioada interbelică

bocsa perioada interbelica restaurant

Bocșa se poate dezvolta din punct de vedere turistic datorită aerului de calitate. Administrația actuală caută variante de a atrage investitori pe zona de tratament, orașul având de altfel un trecut în acest sens. Bocșa a fost declarată stațiune climaterică în anul 1931.

În anul 1931, localitatea Bocşa Montană a fost declarată, prin decret regal, stațiune climaterică datorită curenților de aer bogați în ozon, recomandați pentru sănătate. Localitatea se bucura, potrivit unei decizii a Ministerului Muncii, Sănătăţii şi Ocrotirilor Sociale, de toate drepturile şi dotările prevăzute în legi şi regulamente privitoare la stațiunile de acest gen.

CITEȘTE ȘI: Cartier rezidențial în Bocșa! 100 de case ca la carte!

Acum, administrația Pascu ia în calcul, odată cu repunerea în valoare a acestui dar natural, și atragerea de turiști.

„Am fost la Ministerul Turismului pentru că Bocșa, în perioada interbelică, a fost declarată stațiune climaterică. Am fost să discut să vedem dacă putem repune pe harta turistică orașul Bocșa, datorită aerului pe care îl avem în zonele de agrement. Ne gândim să măsurăm, cu o firmă specializată, gradul de ionizare a aerului și să atragem firme care să investească în zona aceasta.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Sigur, până la realizare este cale lungă. Însă primarul Mirel Pascu vrea să ia la pas toate instituțiile cu atribuții în acest sens. Următoarea oprire va fi la Ministerul Sănătății.

pascu la ministerul turismului

Sursă foto principal: Turism de altădată

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/