Pe tine, din acest moment, nu te mai înghit! Nici nu o să te mai salut când te văd prin Consiliul Județean!

Acestea sunt cuvintele pe care Romeo Dunca i le-a adresat lui Daniel Surdu, în ședința Biroului Permanent Județean al PNL Caraș-Severin, înainte ca acesta din urmă să anunțe că nu-l mai interesează funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Marius Isac și Daniel Surdu au fost propunerile liberalilor pentru desemnarea noului vicepreședinte CJ. Teoretic, oricare dintre ei ar fi putut sta în dreapta sau stânga lui Romeo Dunca în prezidiu. N-ar fi fost prea multe de imputat niciunuia dintre ei. Numele vicelui ar fi trebuit stabilit în Biroul Permanent Județean, așa cum se întâmplă de fiecare dată în PNL, numai că ieri Romeo Dunca și-a impus punctul de vedere trecând peste regulile partidului.

Pe tine, din acest moment, nu te mai înghit. Nici nu o să te mai salut când te văd prin Consiliul Județean!, i-a strigat Dunca lui Surdu, amenințându-l că, dacă va fi ales de partid să ocupe funcția de vicepreședinte CJ, va fi complet izolat, că nu-l va băga deloc în seamă timp de patru ani. S-au răsturnat sticle, s-au vărsat chiar și lacrimi. Pentru ca Dunca să poată fi potolit, s-a luat o pauză. Niciunul dintre cei prezenți n-a avut curajul să deschidă gura, să intervină. Totul s-a stins după ce Daniel Surdu, trezorierul PNL Caraș-Severin, a anunțat că se retrage din competiție. Aparent, doar. Valurile fuseseră deja stârnite.

Dorința lui Romeo Dunca s-a dovedit mai puternică decât voința camarazilor partidului, Marius Isac va fi ales astăzi, în plenul CJ, vicepreședinte al administrației județene, iar raportul de forțe în PNL Caraș-Severin e evident că se schimbă tot mai mult. În spațiul public, Romeo Dunca anunță însă altceva: „Suntem o echipă unită, care va aduce normalitate în Caraș-Severin. Mulțumesc, în primul rând, dlui Daniel Surdu pentru renunțarea la a candida, în spiritul unității organizației și întru eliminarea oricărei posibile divergențe. L-am propus pe dl Isac, în afara calităților lui, și datorită simplului fapt de a se a fi aflat în ultimele 4 luni, zi de zi, alături de mine. Când te obișnuiești cu prezența unui om, nu sesizezi întotdeauna efortul altora de a munci pentru succesul întregii echipe… Mulțumesc dlui Marcel Vela pentru verticalitate și pentru respectarea promisiunii de a ține cont de ceea ce eu cred că trebuie făcut la Consiliul Județean. Mulțumesc tuturor membrilor Biroului județean, care au făcut un efort susținut în a mă sprijini și fără de care nu am fi câștigat alegerile locale”.