Când mirosul de putere îți invadează nările și creierul…

Daniel Surdu a explicat astăzi în termeni metaforici motivele pentru care a ales să renunțe la candidatura pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, dar tensiunea din partid nu a putut fi ascunsă în spatele unor cuvinte atent alese de trezorierul PNL Caraș-Severin.

Înainte de a comenta ceea ce s-a întâmplat ieri, la ședința Biroului Permanent Județean PNL Caraș-Severin, Surdu i-a transmis felicitări lui Marius Isac, noul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin! Apoi s-a dezlănțuit: „Îmi doresc să văd în viitorul apropiat fapte din ce în ce mai palpabile pentru cărășeni din partea domnului președinte Romeo Dunca alături de echipa nou formată în jurul dânsului. Așteptările oamenilor sunt foarte mari, iar rezultatele vor vorbi pentru fiecare dintre noi, consider eu, într-un timp destul de scurt. Politica înseamnă de cele mai multe ori înțelepciune, chiar dacă pare o noțiune din ce în ce mai abstractă chiar și pentru multe personalități politice. Să nu ne mirăm că oamenii devin din ce în ce mai vehemenți atunci când vine vorba despre politicieni, este rezultatul pur al îndepărtării clasei politice de la un element esențial: Totul pentru oameni!”

Daniel Surdu nu s-a oprit însă aici, iar ceea ce a spus mai departe va fi cu siguranță îndelung comentat în cercurile liberale, deși mesajul e cât se poate de clar. „Când mirosul de putere îți invadează nările și creierul, sintagma de mai sus intră în ceață și totul se transformă în lozinci fără esență și conținut, într-un cuvânt, doar în vorbe. Asta devine misiunea noului politician, să transforme vorbele fără esențe în fapte remarcabile. Retragerea mea din această competiție a reprezentat tocmai înțelepciunea despre care am scris mai sus și care îmi doresc să mă urmărească în tot parcursul meu profesional. Nicio funcție din lume nu poate egala sentimentul de a face bine și de a demonstra că îți respecți colectivul și valorile care te-au adus alături de oameni. Îmi respect colegii, le respect deciziile, iar pasul făcut ieri în spate, deși astăzi puteam să vă anunț despre cu totul altceva, este doar dovada faptului că eu cred în altfel de politicieni. Cei care pun pe primul loc echipa!”, a reacționat trezorierul PNL Caraș-Severin.