Pe sistemul „care dă mai mult”. Căminul cultural din Jupa aparține sătenilor pentru următorii 10 ani

Parte din locuitorii din Jupa, sat aparținător municipiului Caransebeș, au făcut presiuni la ședința de Consiliu Local pentru ca un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi să fie aprobat cu un amendament. Primarul Felix Borcean a cedat și a lăsat după voia lor.

În sala de ședințe au fost prezente peste 20 de persoane, în frunte cu conducerea Asociației Culturale din Jupa, care a solicitat în administrare Căminul Cultural, reabilitat recent de Primăria Caransebeș, investiția fiind de 130.000 de lei.

Cum proiectul inițiat de primarul Felix Borcean a fost conceput pentru o perioadă de 6 luni ca drept de administrare, sătenii au solicitat o perioadă mai lungă de timp:

„Noi considerăm că perioada este scurtă, ce poți să faci în 6 luni? Vrem să organizăm activități culturale, vrem să organizăm ruga în luna octombrie, cum putem, dacă este așa de scurt timpul. Căminul este al comunității, pe vremuri sătenii l-au construit, nu e normal să nu putem beneficia de el. Mai mult noi am strâns bani de la oameni pentru asociație ca să plătim factura la curent de 1.400 de lei, curent consumat când s-au făcut lucrările de renovare de către Primărie. Sunt cheltuieli și noi nu vrem să beneficieze altcineva decât comunitatea de pe urma acestui cămin”, a spus reprezentanta asociației.

Primarul Felix Borcean ne-a declarat că a propus 6 luni, pentru că la Jupa sunt două tabere: unii localnici care fac parte din asociație și alții care-și doresc să fie o activitate mai liberă în cămin. Ei au și instalat mese de tenis pentru copii. Cu toate acestea, au fost unele informații precum că s-au consumat băuturi alcoolice în cămin, astfel că trebuia făcut un regulament și să fie păstrate niște reguli.

Cum spiritele s-au încins, grupul PSD a propus închirierea pe 1 an, grupul PNL a propus pe 2 ani, iar Borcean a rostit public că de ce nu atunci pe 10 ani, astfel că toți sătenii din Jupa au fost pentru această propunere care a trecut de votul consilierilor.