Turiștii se pregătesc pentru un weekend alb!

Deşi la Reşiţa, vremea s-a încălzit uşor, iar primăvara bate la uşă, turiştii care vor să urce pe munte în acest weekend o pot face fără probleme, pentru că la 1400 de metri altitudine este iarnă în adevăratul sens al cuvântului. Mare atenţie la locurile de cazare, însă, pentru că acestea sunt ocupate din timp.

Proprietarii de pensiuni aşteaptă turişti în număr mare şi în acest weekend pe Muntele Semenic, mai ales că rezervările s-au făcut deja de la începutul săptămânii. Controalele poliţiştilor nu i-au descurajat pe administratori, astfel că, dacă li s-au descoperit nereguli, le-au remediat şi profită în continuare de boom-ul turistic din această iarnă. Bucuria lor este cu atât mai mare cu cât o astfel de „avalanşă” de turişti nu au mai avut de acum patru ani. „Toate locurile de cazare sunt ocupate, ninge la această oră pe munte şi este înorat, probabil că, vor fi în continuare precipitaţii sub formă de ninsoare”, a spus Silvester Orgonaş, administratorul unei pensiuni de pe Muntele Semenic. În ce priveşte drumul, acesta este curăţat până la asfalt, astfel că, dacă luaţi decizia să schiaţi în aceste zile, trebuie să ştiţi că nu veţi avea prea mari bătăi de cap în această privinţă.

Cum se anunţă vremea
În ce priveşte oraşul de pe Bârzava, vremea cunoaşte o uşoară încălzire. Potrivit INMH, astăzi, temperaturile nu vor depăşi 4 grade Celsius şi va ploua pe tot parcursul zilei. Pentru mâine şi duminică, cerul se anunţă a fi senin, însă pe săptămâna viitoare, este bine de ştiut că nu trebuie să renunţaţi încă la hainele de iarnă pentru că lapoviţa şi ninsoarea încă se luptă cu primăvara care bate la uşă. Mai exact, astfel de fenomene meteorologice sunt anunţate în cursul zilei de joi.