Voluntarii reşiţeni, membri în Centrul European de Voluntariat

Centrul de Voluntariat Reşiţa este, începând cu acest an, membru al Centrului European de Voluntariat (CEV). Liderii voluntarilor din oraşul de pe Bârzava spun că acest pas este foarte important, întrucât asta înseamnă o recunoaştere europeană a implicării lor.

Centrul European de voluntariat este o platformă europeană care reuneşte peste 100 de centre regionale, naţionale şi locale de voluntariat, precum şi agenţii de suport pentru voluntariat. CEV are rolul de a colecta priorităţile şi preocupările membrilor săi şi de a le direcţiona către instituţiile Uniunii Europene pentru a produce schimbări la nivel de politici europene cu privire la voluntariat.

„Viziunea CEV este o Europă în care voluntariatul este un element central în dezvoltarea unei societăţi bazate pe solidaritate şi cetăţenie activă. Astfel, misiunea CEV este acea de a fi un reprezentant al vocilor voluntariatului din Europa”, a spus preşedintele Centrului de Voluntariat Reşiţa, Sorina Nihta.

Cum au primit vestea voluntarii reşiţeni
„Este un pas important în dezvoltarea organizaţională a Centrului de Voluntariat Reşiţa şi în strategia sa de a face auzită vocea voluntariatului din România şi din comunitatea locală la nivel european. Este o recunoaştere a profesionismului echipei noastre şi a calităţii serviciilor pe care le oferim în comunitate, cu atât mai mult cu cât suntem între cele 4 organizaţii din România care fac parte din această platformă”, a subliniat liderul voluntarilor din oraşul de pe Bârzava.