Pe lângă vârstnici, şi persoanele izolate la domiciliu pot apela la Primăria Timişoara pentru a le face cumpărăturile şi a le procura medicamente

Problema vârsnicilor şi a persoanelor vulnerabile se află în această perioadă în atenţia Primăriei Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială. În ultima săptămână au fost 685 de cazuri de deplasare a echipelor mobile, 17 la număr, pentru a face cumpărături, pentru reţete medicale şi ce mai au nevoie cei care nu se pot merge să şi le procure.

În perioada 24 martie-3 aprilie au fost repartizate 523 de cazuri sociale către 17 echipe mobile pe care Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Timişoara le-a constituit. În momentul de faţă sunt 454 de cazuri în lucru, inclusiv persoane peste 65 de ani, cărora le este adusă mâncarea acasă de către echipele noastre, ale Direcţiei de Asistenţă Socială. 685 de cazuri de deplasare a echipelor mobile pentru cumpărături, pentru obţinerea de reţete medicale, avem monitorizate până în momentul de faţă”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul spune că asistenţa pentru persoanele neajutorate funcţionează bine în această perioadă şi că se oferă sericii nu doar pentru bătrâni, ci şi pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu şi care nu au pe nimeni care să le cumpere cele necesare. Şi pentru aceste persoane, numărul de telefon la care pot suna este acelaşi, 0356 981.

„De astăzi, Direcţia de Asistenţă Socială a primit echipamente de protecţie şi încercăm să asigurăm toate nevoile de cumpărături, diverse reţete şi pentru cei izolaţi la domiciliu care nu au dreptul să părăsească locuinţa şi nu beneficiază de susţinerea familiei”,  a mai spus Robu.