„Donația” milionarului Romeo Dunca pentru spitalele din România, taxe și impozite plătite la timp!

Omului de afaceri timișorean și candidat din partea PNL pentru Consiliul Județean Caraș-Severin i-au bătut mulți obrazul că nu a băgat mâna în propriul buzunar pentru a ajuta spitalele în plină pandemie de coronavirus. Acesta a replicat cu dovada vărsămintelor la bugetul de stat făcute de firmele sale: 1,3 milioane de lei pe luna martie!

Dunca a avut mai de fiecare dată poziții critice la adresa statului român, considerând că nedreptățește mediul de afaceri. De data aceasta, apreciază ca fiind inspirată amânarea plăților dărilor către bugetul de stat. Numai că, atrage timișoreanul atenția, „această măsură e doar un calm înaintea furtunii pe care o va crea concedierea unei importante părțti a celor care plătesc efectiv la buget. Pentru că doar aceștia contează. Așa cum se vede deja, deși dezastrul încă nu a venit pe deplin, aproape 1 milion de oameni productivi nu mai produc nimic. Ei consumă din osânză!”

În tot acest timp, avertizează liberalul, niciun bugetar nu este disponibilizat, iar sporurile merg în continuare: „O restructurare drastică a posturilor se impune de urgență”. Romeo Dunca a ținut să dea și o replică acelora care i-au sugerat să copieze exemplul a sute de companii din România, care au donat bani spitalelor. El declarase pentru expressdebanat.ro că nu e adeptul donațiilor, că sprijinul pe care el îl oferă statului prin plata la timp a taxelor și impozitelor e mult mai important. „A fi responsabil înseamnă de fapt altceva! Atîta timp cât încă pot, plătesc obligații, deși puteam să țin banii și să-i dau mult mai târziu. Pentru că, înainte de toate, a fi responsabil înseamnă să continui să plătești la buget chiar dacă nu îți convine. Și chiar dacă banii ajunși pe mâini nepotrivite se prăduiesc pe mâna unei PSD-iste ca Firea, care sâmbătă noaptea, la 1, cumpăra mobilier stradal prin mâna unei firme din acvariu. Ori pleacă să plătească măști de protecție la suprapreț gidonați de foști ofițeri din serviciile lui pește… Asa că, sponsorizarea mea peantru țara aflată la greu a însemnat plata în mai multe tranșe, deși puteam să nu o fac, și pentru luna martie, a 1.330.000 RON!”, a mai comentat Romeo Dunca.