Pe jos, spre România, cu zeci de kilograme de canabis în valize! [VIDEO]

explo 1000x200

Doi cetățeni albanezi au încercat să aducă în țara noastră peste 30 de kilograme de canabis. Bărbații le-au atras atenția polițiștilor după ce unul dintre ei a fost depistat în timp ce se deplasa pe câmp, dinspre Serbia spre România.

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 00.30, polițiștii de frontieră din vestul țării, mai exact, cei din Moravița, au depistat un bărbat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune. Acesta se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre interiorul țării noastre și transporta două valize voluminoase.

Concomitent, pe E70, drum care face legătura între punctul de frontieră și localitatea Moravița, polițiștii au observat un autoturism care era staționat. În mașină se afla un alt bărbat care își aștepta prietenul. Cei doi au fost duși la sediul Poliției de Frontieră, acolo unde s-a descoperit că sunt cetățeni albanez, având 37, respectiv 24 de ani.

„În cadrul primelor verificări s-a constatat că bărbatul depistat la frontiera verde transporta în cele două bagaje 50 de pachete ambalate în folii de plastic ce conțineau o substanţă vegetală mărunțită, în greutate de aproximativ 34 kg, presupusă a fi canabis”, anunță Petre Nicola, purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara.

Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost transmisă spre expertiză la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

YouTube video

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea sau scoaterea din țară, precum și exportul ori importul de droguri de risc fără drept, complicitate la introducerea sau scoaterea din țară, precum și exportul ori importul de droguri de risc fără drept, contrabandă calificată, precum și complicitate la contrabandă calificată.

Cei doi cetăţeni albanezi au fost prezentaţi procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat judecătorului din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă.