Pe „Dan Păltinișanu” nu se mai poate juca, teoretic, în Liga I de fotbal!

stadionul dan paltinisanu din timisoara

Situația rușinoasă de sâmbătă de la meciul de rugby scoate la iveală o mare problemă a Stadionului „Dan Păltinișanu”. Practic, este vorba de o problemă pentru fotbal, în condițiile noilor reglementări din Liga I de fotbal. Instalația de încălzire a gazonului nu poate funcționa încontinuu, iar impedimentele sunt de ordin tehnic, dar și juridic.


Pe perioada frigului, cluburile de prima ligă trebuie să țină pornită instalația de încălzire încontinuu. Cea de la Timișoara a fost pornită doar în ianuarie 2017, o singură zi, pentru un meci de rugby, pierdut și acela la „masa verde”. Atunci s-a adus un generator închiriat. Desigur, un generator închiriat pentru pornirea în permanență iarnă a instalației ar presupune costuri astronomice. Soluția e cuplarea instalației la rețeaua de curent din zonă, care în forma ei actuală ar risca însă să cedeze, din cauza consumului mare de curent al dispozitivului. CJT ar trebui să schimbe instalația la stadion, dar pentru asta are nevoie de o lucrare recepționată.

Instalația a fost plătită de ACS Poli și pusă în sezonul 2015-2016. „Știu și eu că trebuie schimbat ceva, deoarece instalația consumă mult curent și există riscul să rămână cartierul fără curent. Dar ca CJT să facă aceste modificări, lucrarea ar trebui recepționată. Eu știu că recepția nu s-a făcut niciodată. Când era Daniel Stanciu încă la club, știu că firma a refuzat, deoarece nu se plătiseră toți banii”, a precizat administratorul stadionului, Romeo Malac.


Insolvența împiedică recepția

Radu Birlică explică de ce nu s-a făcut recepția. „Anul trecut am plătit ultima tranșă de 10.000 de euro pentru instalație, a fost o cesiune din drepturile TV. În total, a costat 75.000 de euro. Eu am solicitat un punct de vedere de la avocați, pentru că instalația este un bun al unui club în insolvență și nu vreau peste ani, ca administrator, să mi se impute că prin recepție am înstrăinat un bun al clubului. De asemenea, nu mi s-a solicitat niciodată oficial să facem recepția. Acum 4-5 luni am discutat cu domnul Dobra (n.r. Călin Dobra, președinte Consiliu Județean Timiș) amical, că ar trebui să facem recepția, atât”, a precizat administratorul special al ACS Poli.

Birlică spune însă că instalația sau deszăpezirea ar trebui să fie problemele CJT, proprietarul stadionului. „Noi când închiriem un stadion ar trebui să o facem cu el curat și funcțional. Ei închiriază, ei trebuie să se ocupe de deszăpezire, de instalația de încălzire. Domnul Malac și domnul Doroș sunt neprofesioniști și țin locul unor tineri care ar fi mult mai capabili”, a mai spus Birlică despre șeful Direcției de Prestări Servicii și administratorul stadionului.

Realistic vorbind, niciuna dintre cele trei echipe timișorene de liga secundă nu are șanse la promovare. Însă s-a discutat o eventuală mutare a Sportului Snagov la Timișoara din vară și lucrurile ar deveni interesante dacă echipa unde este implicat și Cătălin Rufă ar promova în Liga I. Altfel, Călin Dobra a spus des că stadionul trebuie dărâmat cât mai rapid. Cert e că în 31 mai – 2 iunie pe stadion va avea loc Festivalul de Muzică Diskoteca.

Sursă foto: wikipedia.org

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/