O nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara pe finalul de an: „Cercurile încrederii”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” invită timișoreni la un nou spectacol în premieră miercuri seara. Piesa „Cercurile încrederii” va avea prima reprezentație la Studio „Uțu Strugari”, de la ora 19 și este a doua premieră a finalului de 2018 pusă în scenă de teatrul din capitala Banatului.

„Cercurile încrederii” este un spectacol despre maturizare, care pornește de la textul câștigător al Concursului Național de Dramaturgie ediția 2017, scris de Radu Popescu. Piesa nu se referă strict doar la maturizarea a cinci liceeni dintr-o trupă de teatru școlar, puși în fața unor alegeri pe care nu sunt pregătiți să le facă, ci face referire și la procesul de maturizare pe care ar trebui să-l traverseze o întreagă societate prea puțin atentă la nevoile noii generaţii, lipsa comunicării autentice, posibilele punţi de întâlnire cu lumea adulților se prăbușesc una câte una, chiar dacă adolescenții sunt infinit mai liberi, dar la fel de dezorientaţi și pasibili de manipulare ca și cei din generaţiile precedente.

Spectacolul „Cercurile încrederii” este o invitație la un dialog asumat, conceput de regizoarea Mihaela Lichiardopol într-o cheie teatrală deschisă către spectator. Spațiul scenografic imaginat de Geta Medinski. Din echipa spectacolului mai fac parte Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarniski și Victor Manovici, iar muzica originală îi aparține lui Gabriel Almași.