Campionii Timișului, premiați în această seară la Gala Sportului 2018. Călin Dobra a avut câteva mesaje pentru sportivi

La fel ca în orice final de an, și în 2018, cei mai buni sportivi, antrenori sau manageri de cluburi sportive din județ au fost recompensați în cadrul Galei Sportului. Ierarhiile le-au stabilit Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Ca în anii anteriori, și acum au fost destule absențe, dar mulți dintre laureați au strigat „prezent” la apel.

La fel cum este deja tradiție, au fost premiați cei mai buni sportivi din Topul olimpic, cei din Topul neolimpic, s-au dat premii pentru cea mai bună echipă de jocuri sportive și sporturi individuale, premii pentru sporturile tehnice sau sporturile pentru cei cu dizabilități, și s-au acordat diverse mențiuni. Înainte de festivitatea propriu-zisă, s-a ținut și un scurt moment de reculegere pentru trei oameni de sport din județ decedați anul acesta: Virgil Doran, Zeno Lache și Marcel Bogdan. Pentru cei cu premii, s-au dat și recomepnse financiare. Președintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, le-a vorbit puțin sportivilor.

Deoarece bugetul României se va vota abia în ianuarie, președintele CJT a anunțat că și proiectele pentru finanțare de la instituția pe care o conduce se vor putea depune la finalul lunii februarie, după ce se va vota și bugetul județului Timiș. Dobra a spus că speră că banii de la județ să fie un fel de „bonus” pentru cluburi, care să aibă și alte surse mult mai consistente de finanțare. De asemenea, președintele CJT a mai încurajat oamenii prezenți să vină la instituția pe care o conduce cu propuneri de modificări legislative. „Puteți veni oricând cu propuneri de schimbări de legislație, nu e nevoie să le faceți oficial”, a transmis Dobra.

Un canotor, sportivul anului

Alexandru Laurențiu Danciu, canotor al CSM Timișoara, a fost cel mai bun sportiv al anului 2018. „Am avut un an bun, mi-am îndeplinit toate obiectivele. Un an cu rezultate foarte bune, mulțumitor”, a precizat sportivul născut în județul Hunedoara, surprins de faptul că el a fost cel mai bun din Timiș în 2018. În Topul olimpic, pe podium au mai fost luptătorul Ivan Guidea și canotorul Denis Nichitean. La Topul neolimpic, cel mai bun a fost Emilian Dan, de la navomodelism, urmat pe podium de Lucian Dan, tot de la navomodelism, și dansatorii Sebastian Zicoane, Anca Copos și Roxana Lucaciu.

La sporturi tehnice, cel mai bun a fost Ionel Pascotă, iar Sorin Cazacu a fost premiat la Masters. Cea mai bună echipă la sporturi individuale a fost CSU Poli, iar la jocuri sportive, Informatica Timișoara. Au mai fost recompensați și diverși oameni din conducerea cluburilor din Timiș.