În top la premii! Teatrul Național Timișoara adună laurii la final de an: de la manager, la actori și tehnicieni!

Anul 2018 a fost unul de succes pentru Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. Managerul instituției de cultură, Ada Lupu Hausvater, a fost recompensată în cadrul Galei Excelenței Bănățene. De asemenea, mai mulți actori și angajați ai teatrului au primit distincții importante.


Ada Lupu Hausvater a primit Premiul „Eftimie Murgu” pentru Promovarea Imaginii Timișoarei și a Banatului. Consiliul pentru excelență ce a stabilit premiul este un for ce reunește Filiala Timișoara a Academiei Române, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României. „Excelența însemnă atitudine. Iar atitudinea se formează prin educație”, a precizat managerul Teatrului Național Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Gala Excelenței. Cifre fabuloase pentru elita mediului de afaceri din județul Timiș!

La începutul lunii, la Gala Excelenței organizată de data aceasta de Primăria Timișoarei, actorul Matei Chioariu a primit Premiul de Excelență. În cadrul aceluiași eveniment au mai primit distincții doi importanți tehnicieni ai TNT:  Sebastian Hamburger – compozitor, sound designer, video designer și operator de sunet și Gabriela Strugaru Popa, make-up artist.

Teatrul a fost premiat și în cadrul Premiilor Pro Cultura Timisiensis, unde au fost recomapensați trei profesioniști din spatele scenei: regizorul tehnic Anna Ilyés, costumiera și artista plastică Monica Grand și light designer-ul Gerhard Crăciun. Anul acesta, Teatrul Național din Timișoara a mai luat și Premiul pentru cel mai bun spectacol, decernat în cadrul Galelor UNITER.