Gala Excelenței. Cifre fabuloase pentru elita mediului de afaceri din județul Timiș!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Fala oamenilor de afaceri timișeni s-a măsurat aseară, la Gala Excelenței în Afaceri – Topul firmelor din județul Timiș 2017, în sute de mii, milioane și chiar miliarde de euro!

Ajuns la cea de-a 25-a ediție, evenimentul organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a reunit la Centrul Regional de Afaceri (CRAFT) sute de manageri de top, performerii mediului de afaceri din județ. Aproape 1.800 de firme și-au făcut loc pe podiumul de premiere a performanței în șapte domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism. 238 de societăți comerciale au primit Trofeul de Excelenţă, dar au fost acordate și alte distincții speciale. Pentru rebrandingul profesionist și noua imagine de marcă, Clinicile Medici’s au fost răsplătite cu Trofeul de Excelență „Brandul Anului”, Aur’a Mineral Water a fost recompensată cu Trofeul de Excelență pentru „Recunoaștere Internațională”, iar societățile comerciale Elba și Grafoprint au fost distinse cu Trofeul „25 ani de Excelență în Afaceri” ca urmare a prezenței lor an de an, timp de un sfert de veac, în topul firmelor timișene. Proiectul imobiliar Isho i-a adus companiei Mulberry Development Trofeul de Excelență pentru „Investiții cu Impact Major asupra Calității Vieții”, iar Asociației pentru Anestezie-Terapie Intensivă „Aurel Mogoșanu” i-a fost decernat Trofeul de Excelență pentru „Responsabilitate Socială”. În cadrul galei de aseară au fost înmânate și alte distincții, inclusiv instituțiilor de învățământ din județ, ocazie cu care a fost subliniat rolul acestora în succesul companiilor prin formarea unor adevărați profesioniști, fie că vorbim de universitățile din Timișoara sau de școlile duale.

Bilanțul pe 2017 al mediului de afaceri timișean este cu adevărat unul spectaculos, concluzia fiind că Banatu-i fruncea și la acest capitol. „Acest eveniment ține pasul cu dezvoltarea economică a județului Timiș, care, după aportul pe care îl aduce la activul României, ocupă locul II, după București. Dacă acum 25 de ani topul firmelor era sărbătorit de 193 de firme, în acest an s-au calificat, adică au depus bilanț pozitiv, deci sunt pe profit, aproape 9.600. Dacă anul trecut erau 118 firme care primeau Trofeul Excelenței, în acest an sunt 238 și există și două societăți care 25 de ani consecutiv s-au clasat pe unul din primele trei locuri în județul Timiș”, a subliniat Georgică Cornu, președintele Camerei de Comerț.

„Această gală a fost organizată sub semnul Centenarului Marii Uniri. Am împlinit 25 de ani de la organizarea primului top. În tot acest timp, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a fost și este promotorul mediului de afaceri. Județul Timiș a fost declarat, la începutul anului 2018, ca fiind cel de-al doilea motor al economiei naționale, se clasează pe locul II ca urmare a indicatorilor economici, cei mai importanți fiind investițiile străine, comerțul internațional, respectiv exporturile. Puține județe din România au o balanță pozitivă, exporturile fiind mai mari decât importurile. PIB-ul și PIB-ul pe cap de locuitor au crescut, clasând județul pe locul II. Toate aceste rezultate se datorează întreg mediului de afaceri. Cifra de afaceri a județului Timiș, rezultată din bilanțurile depuse la finele anului 2017 din partea a 30.024 de firme, este de 12,8 miliarde de euro”, a precizat Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

1000x100 (3)

Tot despre cifre fabuloase a vorbit și primarul Nicolae Robu. „Timișul și Timișoara nu beneficiază de imaginea reală, de cea meritată, de aceea vreau să prezint câteva cifre oficiale de la Oficiul Național de Statistică. Lăsând la o parte polul București – Ilfov, cu care nu ne putem pune, la valoarea investițiilor străine Timiș e locul 1, cu 3,5 miliarde euro, cu mai mult de 50 la sută decât județul de pe locul doi. La volumul exporturilor suntem pe primul loc, cu 6,3 miliarde euro, am devansat județul Argeș, unde e Dacia-Renault!”, a spus edilul Timișoarei.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a premiat parte din elita timișeană a mediului de afaceri și a mulțumit oamenilor de afaceri prezenți pentru „contribuția adusă la promovarea și dezvoltarea județului Timiș”. Totodată, a înmânat o plachetă conducerii Camerei de Comerț pentru activitatea depusă în sprijinirea mediului de afaceri timișean.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/