Pe Clisură, ca la Radio Erevan: Lupul este câine și nu e de la Zoo!

Spaimă mare pe Clisura Dunării, în satele din comuna Socol, cu precădere la Zlatița: un lup ar hălădui liber și le-ar mânca orătăniile!

Oamenii spun că sunt disperați și nu mai știu ce să facă. Au ajuns chiar la a spune povești cu lupul cel fioros și s-au plâns până la televiziunile centrale că liniștea le este tulburată de către un lup fugar. Acestora le-au povestit cum lupul ar fi fost crescut la Grădina Zoologică din Timișoara, că ar fi fost cumpărat de un consătean și că jivina ar fi evadat din curtea omului și le amenință acum integritatea și liniștea!

Numai că, odată verificată informația, se pare că ajungem la un fenomen marca Radio Erevan: fiorosul lup nu este un animal sălbatic, lumină în acest caz făcând chiar directorul Grădinii Zoologice din Timișoara. „Eu am crescătorie de câini, la țară, omul a venit la mine să cumpere, dar nu ne-am înțeles. Apoi a văzut acest câine și i l-am oferit, fără bani”, spune Claudiu Chira. „Dar nu este animal sălbatic, este un câine din rasa lup cehoslovac, în Timișoara existând un dresor renumit pentru lucrul cu această rasă de câini, de la care am luat și eu acel exemplar care a ajuns la Zlatița. Câinele este vaccinat, microcipat, voi vorbi cu stăpânul care l-a crescut, căci pe acela îl recunoaște și vine la el să mergem acolo și să luăm câinele înapoi”, mai spune directorul Grădinii Zoologice Timișoara. Acesta explică și faptul că acest câine nu a ajuns nici un minut la Zoo și că, deși mai avea bani de luat de la cărășeanul din Zlatița, acesta nu îi mai răspunde la telefon.

 

Sursa foto: EVZ/ Adrian Pîclișan