Vela i-a făcut dosar penal vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin!

untitled design set 970x90 px

Procurorii investighează în momentul de față modul în care Ion Vela a fost eliminat din PMP, în lucru fiind un dosar deschis pentru infracțiunea de fals în înscrisuri!

Fostul rector al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița a contestat în instanțele civile plecarea sa forțată din Partidul Mișcarea Populară, numai că procesul s-a întrerupt pentru moment. Și asta pentru că la mijloc au intervenit chestiuni de natură penală. Ion Vela vorbește despre documente și semnături falsificate, iar pentru toate acestea s-ar face vinovat Ionuț Popovici, președintele de atunci și de acum al organizației județene din Caraș-Severin.

Liderul PMP Caraș-Severin pune totul pe seama supărării lui Vela și este convins că atât organele de cercetare penală, cât și instanțele civile vor stabili că totul s-a făcut perfect legal și statutar. „E exclus ca eu să am o problemă personală cu domnul Vela, ba mai mult îl apreciez pentru toată experiența dumnealui, pentru tot ceea ce încearcă să facă pentru Universitatea «Eftimie Murgu», numai că în politică valorezi exact câte voturi ai. Eu am lăsat la aprecierea colegilor mei să întocmească listele, și la Organizația Reșița, și la nivel județean, a fost o chestiune foarte relaxată”, a explicat Popovici pentru expressdebanat.ro.

Liderul PMP Caraș-Severin a dezvăluit cifrele din sondajele pe care Vela le aducea la partid înaintea alegerilor locale din 2016. Fostul rector l-ar fi asigurat pe Popovici că PMP va obține între 16 și 18 procente în Reșița, ceea ce a fost departe de realitate. „Se pare că aceste lucruri nu au fost adevărate, drept dovadă noi am scos un singur consilier local. Au dispărut vreo zece procente. Decizia nu a fost a mea, există un statut, care e Biblia unui partid, unde sunt niște pași. Eu nu am făcut altceva decât să supun la vot o propunere, nu am hotărât eu, nu am votat eu de unul singur, a fost întreaga organizație. Dumnealui dacă mă acuză pe mine de ceva, face o acuzație nefondată. I-aș recomanda să citească statutul foarte atent”, i-a transmis Popovici lui Vela.