Pe ce se duc banii județului?! Pe deszăpeziri de drumuri uscate, la temperaturi cu plus!

explo 1000x200

Banii județului au fost băgați în buzunarele băieților deștepți într-un ritm greu de imaginat, în timp ce drumurile din Caraș-Severin se prezintă în general ca după bombardament, iar iarna sunt adevărate patinoare!

Auditorii Curții de Conturi au descoperit că Direcția de Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin a acceptat, spre exemplu, plata și decontarea unor servicii de deszăpezire chiar și pentru zilele în care temperaturile erau pozitive, soarele strălucea pe cer, iar drumurile erau curate și uscate. „S-a constatat că pentru drumurile județene încadrate în zona 2 Bocșa, pentru perioada 15 noiembrie – 15 martie 2015 au fost acceptate la plată și achitate situații de plată reprezentând activitate de iarnă în care, aferent articolului «muncitori calificați + necalificați» (inclusiv șoferi și deservenți utilaje), s-a înscris un număr de ore mai mare decât cel care rezultă din jurnalele activității pe timp de iarnă privind combaterea lunecușului și zăpezii pe drumurile județene întocmite de prestator”, se arată în raport.

Lucrurile sunt însă mai scandaloase de atât. După ce au comparat datele furnizate de Centrul Meteorologic Regional Banat Crișana cu datele înscrise de prestator în jurnalele de activitate pe timp de iarnă, auditorii au constat că „au fost acceptate la plată și achitate prestații pentru perioade în care temperaturile minime au fost pozitive și, ca atare, nu se justifică decontarea de prestații pentru aceste zile”.

banner 970 x 250