De la Direcția de Patrimoniu s-a furat ca în codru!

explo 1000x200

DNA și, mai nou, Curtea de Conturi, au descoperit cum se sifonau banii județului prin Direcția de Patrimoniu, sub ochii nepăsători și, mai degrabă, cu complicitatea celor răspunzători din Palatul Administrativ!

La nivelul Direcției de Patrimoniu ar fi trebuit să se exercite un control financiar preventiv propriu, la fel ca și în celelalte structuri ale consiliului județean. Scriptic a și existat, numai că acest control a fost unul formal. Cel puțin așa au constatat auditorii Curții de Conturi. „Activitatea de control financiar preventiv propriu nu a fost organizată corespunzător și s-a exercitat formal. Nu au fost desemnate persoanele care exercită viza de compartiment, nu există lista operațiunilor și documentelor care se supun controlului financiar preventiv, nu s-a procedat la detalierea, prin liste de verificare a obiectivelor verificării, pentru fiecare operațiune cuprinsă în cadrul specific al entității”, au stabilit auditorii pentru perioada de dinaintea venirii Corinei Pascotă la șefia DADPP.

Mai mult decât atât, se arată în același raport, „operațiunile, după verificare și aplicarea vizei de CFPP nu au fost înscrise în Registrul operațiunilor supuse vizei de CFP”.

banner 970 x 250