Filmul lui Sabin Dorohoi, în Montpellier!

Problema de actualitate în România, cea a copiilor părăsiți de părinți pentru munca în străinătate, transpusă în filmul reșițeanului Sabin Dorohoi, face înconjurul lumii.

După ce a fost nominalizat la Festivalul Palm Springs International ShortFest în luna iunie a acestui an, apoi a participat în Los Angeles la South East European Film Festival, filmul lui Sabin Dorohoi, „Calea Dunării” („Way of the Danube”), a ajuns și pe meleaguri europene, nu în România, ci tocmai pe Coasta de Azur.

Ne pregătim pentru Montpellier. Mâine, filmul nostru va fi difuzat pentru prima dată în Europa la CINEMED Film Festival în Montpellier! Traversăm Atlanticul din Statele Unite ale Americii în Europa pentru premiera în Cote d’Azur a noastră”, a fost mesajul lui Sabin Dorohoi pe pagina oficială a filmului. „Va veni și rândul României, dar mai colindăm puțin prin lume. Urmează un alt festival din SUA și apoi vedem unde ne mai poartă filmul. Ideea este să bifăm cât mai multe festivaluri”, a explicat Sabin Dorohoi pentru Express de Banat.

CITEȘTE ȘI: NOMINALIZAT LA PREMIU ÎN AMERICA DE NORD !

Mai mult decât atât, cu doar câteva zile în urmă, reșițeanul și-a prezentat filmul în California la un alt festival, Festivalul Filmului Independent California, unde a fost selectat oficial. „Este o adevărată onoare să fim, pentru a treia oară, părtașii unui festival de film american în mai puțin de două luni de la premiera oficială a filmului în Hollywood”, a fost precizarea regizorului reșițean.

Povestea surprinsă în filmul lui Sabin Dorohoi, Calea Dunării, este una foarte des întâlnită în România de astăzi, în special în județul Caraș-Severin, unde problema locurilor de muncă este una constantă în majoritatea localităților. Filmul descrie modul în care un copil lăsat în grija bunicilor încearcă să refacă legătura cu mama sa aflată peste granițele țării pe calea Dunării.