„Cum pot să mă uit la poza lui Caius și să îi spun că acest criminal va fi liber în opt luni?!”

Familiile victimelor comentează sentința pe care au dat-o magistrații Curții de Apel Timișoara. Potrivit calculelor pe care le-au făcut, Iacob Chișărău ar putea fi pus în libertate mult mai repede. Astfel că anii se pot transforma în doar câteva luni.  

Deși judecătorii l-au condamnat pe autorul accidentului de la Pădureni la patru ani de închisoare cu executare, vârsta de peste 60 de ani, dar și starea sa de sănătate l-ar putea „izbăvi” după numai 8 luni. Asta, mai ales că Iacob Chișărău într-una dintre „pledoariile” sale a mers pe recunoașterea faptei.

„Peste 8 luni va fi un om liber, pentru că are peste 60 de ani și, în plus, a mers pe recunoașterea faptei. Poate cere eliberarea condiționată. Regret că nu s-a admis recursul procurorului . Ar fi primit măcar două luni în plus. Practic, va face doar  8 luni de închisoare pentru că a luat viața a trei tineri. Din păcate nu se mai poate face nimic, dar cum pot să mă uit la poza lui Caius și să îi spun că acest criminal va fi liber în 8 luni?!”, a spus răvășit de durere Adrian Bălteanu, tatăl unuia dintre tinerii omorâți în tragica zi de mai a anului 2011.

Niciun leu de la Chişărău

În ce priveşte latura civilă a procesului, prin care familiile victimelor, dar şi supravieţuitorul au cerut daune morale, tatăl lui Caius, unul dintre tinerii omorâţi de Chişărău, explică faptul că acesta s-ar putea simţi iertat prin plata unor sume de bani. Astfel că niciuna dintre cele trei familii şi nici supravieţuitorul, Alexandru Tamaş, nu acceptă vreun leu de la fostul director al SC Moldomin SA.

„De la Chișărău nu vrem niciun leu, pentru că nu merită nici măcar să plătească daune morale. Banii îi va plăti firma de asigurări. Justiția crede că unii se îmbogățesc de pe urma unor traume, dar noi, ca părinți, vrem ca memoria copiilor să rămână veșnic. Viața nu are preț!”, a subliniat Adrian Bălteanu.

Aceeași instanță, Curtea de Apel Timișoara, a decis reducerea cuantumului daunelor morale la 20.000 de euro pentru partea civilă Tamaș, tânărul care a reușit să scape cu viață din accident, și la câte 40.000 de euro pentru celelalte părți civile. Decizia luată de magistrați este definitivă.