Interlopul din Dealul Crucii, condamnat definitiv!

Scandalurile violente din Dealul Crucii, muşamalizate mult timp chiar de oamenii legii care aveau relaţii de prietenie cu interlopii, i-au trimis în puşcărie pe mai mulţi indivizi certaţi cu legea.

Legăturile nefireşti dintre Cornel Băjău, fostul şef al Poliţiei Reşiţa, şi Ocsi Şafar, temutul interlop din Dealul Crucii, s-au terminat rău şi pentru unul, şi pentru celălalt. Băjău şi-a pierdut postul, fiind retrogradat pe o funcţie de execuţie, iar Ocsi şi alţi membri ai familiei sale au ajuns în spatele gratiilor. Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile declarate de inculpaţi, astfel că fiecare dintre ei va executa pedepsele aplicate de Judecătoria Reşiţa.

Komnyes–Ocsi Şafar a fost găsit vinovat pentru comiterea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare la infracţiunea de distrugere, fiind condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare. Istvan–Marian Şafar va face doi ani de închisoare după ce instanţele l-au găsit vinovat pentru distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceleaşi infracţiuni le-a săvârşit şi Iosif–Daniel Şafar, dar în stare de recidivă postcondamnatorie. A primit doi ani de închisoare, dar totodată instanţa i-a revocat beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de un an închisoare aplicată printr-o sentinţă penală pronunţată de Judecătoria Reşiţa în 2010. ,,Instanţa dispune executarea acesteia alături de pedeapsa stabilită în prezenta cauză, astfel că inculpatul va executa, în final, pedeapsa de trei ani închisoare”, se arată în sentinţa de condamnare. Un alt membru al familiei Şafar, Bogdan–Nicolae, a scăpat mai ieftin. Minorul a primit un an de închisoare cu suspendare condiţionată pe durata termenului de încercare de trei ani. Alţi doi apropiaţi ai lui Ocsi Şafar, Nicolae Manolache Clapa şi Viorel Rostaş, vor sta şi ei doi ani în penitenciar. Din pedepsele aplicate vor fi deduse zilele petrecute de inculpaţi în arest preventiv, măsură luată faţă de aceştia la data de 26 aprilie a acestui an.

Inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata sumei de 4.000 lei către partea civilă Mihaela Hermina Iorga şi la plata sumei de 2.000 lei către partea civilă Dennis Johan Vişescu, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciile materiale cauzate. În plus, instanţa a dispus confiscarea armelor albe folosite în scandalurile violente: bâte de baseball, bastoane, cătuşe şi spray-uri iritant lacrimogene.