Patru zile incendiare în județul Caraș-Severin! Petreceri de lux, evenimente inedite și distracție fără limite!

Județul Caraș-Severin şi-a pus amprenta, din nou, pe harta țării, acum parcă mai bine ca niciodată. Petrecerile de top, prezența masivă a turiștilor din celelalte județe și din străinătate, distracția din stațiuni și zona montană au făcut din Caraș-Severin una dintre cele mai căutate destinaţii pentru minivacanța de 1 Mai.

Ponton Casa Baraj – 3 nopți de legendă

În 28, 29 şi 30 aprilie, vedeta deschiderii de sezon a fost Ponton Casa Baraj, deja un nume în țară și străinătate, câștigat în decursul anilor prin party-urile speciale, ce sunt organizate în sezonul estival, dar și în cel de iarnă. Peste 6000 de turiști, câteva zeci dintre aceştia transformând parcarea din zonă într-un veritabil salon auto de lux, au luat drumul stațiunii Crivaia – Văliug și au ales să petreacă până în zori de zi cu cei mai tari Dj, pe malul lacului, într-un cadru de poveste, în locul numit de mulţi „Mamaia 2“. De ce? Simplu: pentru că zona este împânzită de vizitatori din toate colțurile țării, serviciile se spune că sunt de top, muzica – de cea mai bună calitate, iar cadrul natural – parcă decupat din cărţi cu basme. Ponton Casa Baraj poate fi clasat cu mândrie pe podiumul cluburilor de succes din ţară.

Dacă ziua oamenii au profitat de plajă și de muzica lounge, de pe ponton, apusul a adus cu el nebunia: Dj Adrian Eftimie, Dj Optik, Alex Kennon, John Trend sau Jay Ko sunt doar câțiva dintre artiștii care au făcut un show incendiar și pentru a căror prestație s-au format cozi interminabile până după miezul nopții.

Afrodita Resort & Spa – petreceri de top

De o vacanță perfectă cu zile însorite și nopți magice au avut parte și turiștii prezenți în aceste zile în stațiunea Băile Herculane, din județul Caraș-Severin. În pofida elementelor negative persistente de ani buni, în și despre stațiune, lucrurile încep încet-încet să prindă culoare, legendele se trezesc la viață și zona își recâștigă faima de altădată.

Prezența a zeci de pensiuni noi și mai ales modernizarea celor 3 hoteluri de lux: Afrodita, Diana și Minerva, zeițele stațiunii – fac ca lucrurile să intre pe făgașul dorit de toţi, iar negura să se desprindă și să rămână doar o tristă amintire.

Petrecerile cu spumă, orele lungi și plăcute în încinta spa-urilor și distracțiile cu tematică românească au fost punctele-cheie care i-au atras pe sutele de turișiti să-și petreacă vacanța la Afrodita Resort&Spa.

1000x100 casa brutarului

Administratorii celor două complexuri hoteliere ne-au mărturisit că agenda din această vară se anunță a fi una încărcată și speră ca numărul turiștilor din străinătate să crească de la un an la altul, iar competitivitatea să nu aducă alt rezultat decât cel al progresului.

Alt nume, altă locație de top: Pensiunea Colț de Rai, din Dognecea

Situat pe malul Lacului Mare, într-o zonă cu o istorie bogată, caracterizată în special de exploatarea primei mine de cupru Simon&Juda și a topitoriei de metale neferoase care a funcționat până la sfârșitul secolului al XIX –lea, complexul turistic, ascuns și el în inima munților, a petrecut de 1 Mai.

Zeci de turișiti prezenți aici s-au bucurat de frumusețile locului, de petrecerea organizată în cinstea lor, dar și de activitățile de agrement, puse la dispoziția acestora. Pensiunea de trei margarete a pus la dispoziție servicii de cazare în regim hotelier la standarde europene, restaurantul cu specific românesc, precum și posibilitatea desfășurării activităților de agrement acvatic: hidrobiciclete, caiace și bărcuțe. Remus Rof, administratorului complexului, s-a declarat mulțumit de desfășurarea celor 4 zile de vacanță, de faptul că pensiunea şi-a redeschis porțile și, mai ales, de feedbakul primit din partea oaspeților, care promit să revină pe tot parcursul acestei veri.

Șura a semnat condica la distracție

Se spune că cele mai reușite petreceri sunt acelea din jurul grătarului, cu micii sfârâind și, evident, pe malul unei ape. Ei bine, Șura, așa cum este ea cunoscută de localnici, nu s-a dat în lături și a pus la cale o petrecere de zile mari. Pontonul îmbrăcat în haine noi nouțe, proaspăt modernizat, precum și platoul din continuarea acestuia au fost gazda a zeci de turiști, care au sărbătorit 1 Mai Muncitoresc.

La inițiativa administratorilor de la Pensiunea Brândușa, dar și prin sprijinul oferit de colegii noștri de la Radio România Reșița, cei care au transmis live tot programul, evenimentul s-a bucurat de un real succes, mai ales că zona, abandonată de mult, a fost uitată chiar și de cei care o frecventau în perioada comunistă. Din relatările celor prezenți, ne-a bucurat entuziasmul turiștilor sosiți pentru prima data la „Șură” și ne-au încălzit sufletele declarațiile acelora care au revenit după ani mulți și au descoperit același loc, dar cu totul transformat. Lucrurile bune nu se opresc aici, pentru că proiectul de remodernizare este în continuă desfășurare, toată zona urmând a fi transformată și gata pentru a-și întâmpina oaspeții.

Minivacanța de 1 Mai a fost un exemplu de forţă oferit de operatorii din turismul cărăşean, un prilej perfect pentru a repune județul pe harta turistică a țării. Sezonul estival este abia la început, dar toate locațiile amintite, și nu numai, promit vacanța ideală în micul colţ de rai care este județul Caraș-Severin.