Fetiță cu prezență de spirit! Și-a salvat mama și frățiorul, căzuți într-o râpă de 10 metri! [FOTO]

O fetiță de 11 ani a dat dovadă de curaj și prezență de spirit. A sunat la 112 imediat după ce mama ei, care-și purta băieţelul de un an şi şase luni pe spate, a căzut într-o râpă adâncă de zece metri, în timpul unei drumeții. Cele trei persoane au fost găsite de salvatori datorită indicațiilor date de fetiță.

Un grup de turiști s-a aventurat marți pe Cheile Carașului, iar o femeie cu doi copii, o fetiță de 11 ani și un băiețel de un an și 6 luni transportat de femeie în spate, într-un port-bebe, s-au rătăcit de grup. Pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, femeia a alunecat și a căzut într-o râpă adâncă de aproximativ 10 metri, dar a reușit să se prindă de niște crengi și a rămas suspendată la o distanță de circa 3 metri de cărarea de pe marginea râului Caraș.

Fetița de 11 ani a apelat numărul de urgență 112 şi imediat au pornit spre ei un echipaj al Detașamentului de Pompieri Reșița, un echipaj al Poliției, doi salvamontiști, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, viceprimarul și un angajat al Primăriei Carașova. Cu ajutorul indicațiilor date de copilă prin telefon, cele trei persoane au fost găsite ușor, iar salvamontiștii, împreună cu pompierii au extras mama și băiețelul din râpă și i-au predat echipajului SAJ. Potrivit echipelor de intervenție, femeia era echipată corespunzător pentru drumeție și nu au suferit răni nici ea și nici băiețelul.

„Mulțumim domnișoarei pentru simțul practic și sprijinul oferit salvatorilor și recomandăm tuturor părinților să-și educe copiii și în privința reacțiilor în situații de urgență”, transmite plt. maj. Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.