Patru zile în care timișorenii sunt invitați la mișcare, artă și cultură, cu ocazia Sport 21! Printre invitați, Toma Coconea, Horia Colibășanu și Flavius Biea

Asociația Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii realizează, începând din acest an, un eveniment pe care dorește să îl transforme într-o tradiție, inclusiv după ce anul „fierbinte” va trece pentru capitala Banatului. Timp de patru zile, zona centrală a orașului va arăta că sportul și arta sau cultura se pot îmbina extrem de bine. Iar Sport 21 are și invitați pe măsură!

Festivalul se va desfășura în cele două piețe pentru evenimente din zona centrală a orașului, Piața Libertății și Piața Sfântu Gheorghe, plus Strada Praporgescu, cea paralelă cu linia de tramvai din a doua piață. Timp de patru zile, vor fi activități și competiții pentru copii și amatori, dar și expoziții artistice, dezbateri și proiecții de film cu povești minunate din lumea sportului. „Componenta sportivă este parte din programul cultural Timișoara 2021 pentru că oamenii își doresc acest lucru; sportul face parte din cultura Timișoarei și s-a manifestat atât în rezultatele din teren, cât și prin spectacolul tribunelor. În Timișoara, începe să fie un mod de viață pentru tot mai mulți. Ne dorim ca Sport 21, aflat acum la prima ediție, să continue și în anii următori și chiar după 2021, anul Capitalei Culturale.”, a declarat directoarea Asociației Timișoara 2021, Simona Neumann.

Piața Libertății va fi cea în care se va juca streetball, freestyle football, rugbi, handbal, baschet. Cei care știu să înscrie agățându-se de coșul de baschet pot participa la concursul de dunkuri, care va avea loc sâmbătă, 31 august și duminică, 1 septembrie. Piața Sfântu Gheorghe va fi zona de proiecții de film și dezbateri. Aici vor fi prezenți alpiniștii Horia Colibășanu, stabilit în Timișoara, dar și Toma Coconea, sportiv din Petroșani ce participă și la alte întreceri extreme. Microbiștii vor avea ocazia să discute despre cultura peluzelor cu scriitorii Goran Mrakic, despre Poli și Dinu Guțu, despre Dinamo. Pentru iubitorii de biciclete vor fi prezenți Alexandru Ciocan, comentatorul de la Eurosport al Turului Franței, dar și tânărul ciclist timișorean Mihai Băbăiță și Ana Munteanu, de la Verde pentru Biciclete.

De altfel, seara de vineri va fi dedicată unei Ture Nocturne cu bicicletele. Iubitorii de box au ocazia să se întâlnească cu Flavius Biea, dar și cu regizorul Alexandru Mavrodineanu, înainte de proiecția peliculei de succes „Caisă”, o poveste despre un antrenor de box care o ia din nou de la capăt când descoperă un tânăr talent. Iubitorii de arte vizuale vor putea urmări pe Strada Praporgescu o expoziție a celor mai buni fotografi de sport români. De asemenea, artiști din România, Serbia, Austria și Bulgaria se vor întrece la volei pe plajă, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, ciclism, fotbal, atletism, streetball, ștafetă, pentru un campionat organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.

Duminică-seara totul se va încheia cu un spectacol de lumini, muzică, dans și video-mapping, gândit ca o incursiune în istoria sportului din vestul țării și nu numai. Voluntarii, dar și cei pentru concursul de dunk (înscrierile sunt deschise până la data de 28 august, ora 16.00) se pot implica dacă iau legătura cu organizatorii pe pagina de Facebook a festivalului, aici.

banner 1000 x 100 hd