Patru tineri fotbaliști timișoreni, prezenți la reunirea naționalei U19

Naționala de fotbal U19 a României s-a reunit luni la centrul de la Buftea în vederea participării la calificările pentru Campionatul European de anul viitor. Pe lista de convocări preliminare se regăsesc și patru jucători născuți în Timișoara. 

Selecționerul Daniel Oprescu a chemat 24 de jucători, între care un portar și trei fundași timișoreni. Ajuns acum la Sassuolo, Ionuț Rus a trecut ca portar și pe la puternicul club Lazio Roma. Este un produs al LPS Banatul, la fel ca Andrei Rus, fundaș convocat și el. Rus a jucat sezonul trecut ca împrumut la Millenium Giarmata și acum aparține de Petrolul Ploiești, dar e împrumutat la CS Afumați. Pe lista convocărilor se regăsesc și doi fundași formați la Centrul Național de Pregătire Timișoara. Este vorba de Cășin Jurj, care sâmbătă a și debutat la ASU Politehnica, și Darius Țiereanu, jucătorul Ripensiei Timișoara.

Din cei 24 de jucători, până luni, 12 noiembrie, Oprescu va alege 21. Echipa se deplasează în Bulgaria, pentru trei meciuri din grupa 13 de calificare. Tricolorii dau piept în 14 noiembrie cu gazdele, în 17, cu Grecia, iar în 20, cu Gibraltar. Primele două clasate din grupă se califică la Turul de Elită din primăvară, ultima fază de calificare înainte de Europeanul U19.

Sursa foto: frf.ro